L'exposició 'Solarigrafics' presenta un mapa solar de Castelló elaborat pel Planetari

Ruiz ha obert una mostra que es pot visitar fins al 25 d’abril i que ofereix la visió de la ciutat mitjançant el recorregut de la llum solar

L'exposició 'Solarigrafics' presenta un mapa solar de Castelló elaborat pel Planetari
15/01/2021 -

La regidora de Cultura de l’Ajuntament de Castelló, Verònica Ruiz, ha assistit a l’exposició ‘Solarigrafics: mapa solar de Castelló de la Plana’ al Planetari. La mostra es podrà visitar a partir de dissabte 16 de gener i fins al 25 d’abril.

“L’equip del Planetari al complet ha fet un treball magnífic i vull reconéixer la gran qualitat del resultat, un resultat que ens dona una visió molt diferent i sempre interessant de Castelló”, ha destacat l’edil de Cultura, qui ha visitat el Planetari durant la preparació de l’exposició que obrirà demà al públic.

Així doncs, la solarigrafia és una tècnica que combina la fotografia i l’astronomia per generar imatges a partir de la línia del Sol en el cel durant exposicions d’entre tres i sis mesos. En eixe sentit, Solarigrafics és un projecte produït íntegrament pel Planetari amb l’objectiu de mostrar el pas del Sol per sobre de la ciutat així com l’efecte que aquest produeix en els edificis de Castelló com el Fadrí, el pont Segle XXI o el mateix Planetari. Aquestes imatges, les quals han estat preses durant els mesos de la pandèmia, componen el mapa solar de la ciutat que es mostra a l’exposició.

L’exposició s’ha obert amb la conferència ‘Introducció a la Solarigrafia’, a càrrec de López Calvin. Quant al ponent de la conferència, cal destacar que a finals de la dècada dels 1990, Diego López Calvín, amb els polonesos Slawomir Decyk i Pawel Kula, va combinar diferents tècniques de fotografia i astronomia que donaren lloc a la solarigrafia. En la inauguració de l’exposició ‘SolarigrafiCS: Mapa solar de Castelló de la Plana’, Diego López Calvín ha explicat l’origen de la disciplina, la seua relació amb altres disciplines i evolució fins a l’actualitat.

L’exposició es pot visitar des del 16 de gener fins al 25 d’abril de 2021 en l’horari del Planetari de Castelló. Cal recordar que l’aforament a l’exposició és limitat i cal una inscripció prèvia, la qual és gratuïta i es pot accedir mitjançant l’enllaç de l’esdeveniment al web eventbrite.es. L’activitat està dirigida a tota mena de públic en general i té una durada d’una hora i mitja, aproximadament. Així mateix, s’han de mantenir totes les mesures sanitàries pertinents.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari