FACSA lliura 25 beques a alumnat de l'UJI resident a Castelló

L’Ajuntament de Castelló ha acollit l’acte de lliurament de les Beques FACSA per al curs 2019/2020

FACSA lliura 25 beques a alumnat de l'UJI resident a Castelló
05/03/2020 -

L’Ajuntament de Castelló ha acollit l’acte de lliurament de les Beques FACSA a un total de 25 estudiants de grau de la Universitat Jaume I residents en la ciutat. Les beques, impulsades per l’empresa FACSA i l’UJI, volen ajudar amb el pagament de la matrícula universitària a l’estudiantat de grau empadronat a Castelló.

L’acte ha comptat amb la presència de l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco; la rectora de l’UJI, Eva Alcón, i el president de FACSA, Enrique Gimeno, qui han fet el lliurament del xec i han traslladat l’enhorabona a cadascun de les persones becades i les seues famílies.

Les beques, dotades amb un pressupost de 22.075 euros pretenen recolzar a universitaris de Castelló que per la seua situació econòmica puguen tenir dificultats per a fer front a les taxes universitàries vigents, afavorint la formació de l’estudiantat a la Universitat Jaume I.

La convocatòria ha rebut 88 sol·licituds, de les quals finalment s’han becat a 25 estudiants, 10 de primer curs de grau i altres 15 de segon curs i posteriors. L’import màxim per cada estudiant ha sigut de 1.000 euros, cobrint l’import total de la matrícula si l’import era inferior. Per a la concessió d’aquestes beques s’han tingut en compte tant criteris acadèmics com a econòmics.

Quant a aquesta quarta edició de les beques el president de FACSA, Enrique Gimeno, ha recordat que «iniciem aquest projecte en el curs 2016/2017 i, des de llavors fins hui, ja hem tingut l’oportunitat de col·laborar per a becar a un centenar de joves estudiants de la ciutat». En aqueix sentit, ha destacat que «amb aquest projecte volem contribuir, en la mesura de les nostres possibilitats, a premiar l’esforç, el talent i l’excel·lència de la nostra joventut per a aconseguir que entre tots aquesta terra i aquesta societat seguisquen avançat i millorant».

Per la seua banda, la rectora de la Universitat Jaume I, Eva Alcón, ha agraït a l’empresa FACSA el seu compromís amb la societat castellonenca i amb l’educació pública. «Aquestes beques posen de manifest una significativa inversió en el talent de les nostres generacions més joves i contribueixen a estendre, encara més, aquest espai d’oportunitat que és la Universitat Jaume I» ha afegit. La rectora també ha encoratjat a l’estudiantat becat a aprofitar aquest suport. «És un impuls que rebeu en la vostra trajectòria acadèmica perquè heu acreditat una actitud esforçada i un talent significatius. Us anime a que continueu invertint, també, vosaltres en el vostre propi talent» ha conclòs.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha tancat l’acte de lliurament de beques destacant «la sensibilitat de l’empresa FACSA, de la Universitat Jaume I i de l’Ajuntament de Castelló per a posar en valor el talent i ajudar a crear noves oportunitats. «Des de l’Ajuntament apostem pel talent dels i les castellonenques, col·laborant en aquestes beques, però també amb les nostres beques Talent, amb programes com el d’Europa Transforma i amb la Càtedra Ciutat de Castelló», ha destacat Marco. «És molt important retindre i crear talent i en aquesta línia estem treballant», ha ressaltat la primera regidora.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari