Castelló i FACSA es comprometen a avançar en la gestió sostenible de l'aigua

El regidor de Transició Ecològica subratlla la aposta amb el desenvolupament del programa d’emergències contra sequeres i un pla de millora del clavegueram

Castelló i FACSA es comprometen a avançar en la gestió sostenible de l'aigua
04/12/2019 -

El regidor de Transició Ecològica de l’Ajuntament de Castelló, Fernando Navarro, i FACSA, l’empresa concessionària del subministrament d’aigua potable i gestora de la depuradora, es comprometen a avançar a la gestió sostenible dels recursos hídrics.

Navarro, qui ha mantingut recentment amb els responsables de FACSA una reunió de seguiment a l’ajuntament, ha recordat que “una gestió sostenible” de l’aigua és “un dels grans reptes dels ajuntaments en els pròxims anys”. En aquest sentit, el regidor ha subratllat la “necessitat” de conscienciar a la ciutadania cap a la reducció en el consum d’aigua potable i ha d’apostar per una política de tarifes que incentive el consum responsable d’aigua.

Així, des de FACSA han indicat que, a més d’analitzar els desafiaments que plantegen les noves directives i marcs normatius al voltant de la gestió integral de l’aigua, “és fonamental aprofundir en les possibilitats que obrin els últims avanços tecnològics i promoure accions que puguen contribuir al desenvolupament de l’economia circular i a la implementació de processos més eficients amb la finalitat d’aconseguir entorns més sostenibles”.

Navarro també ha destacat que en aquest mandat es desenvoluparà el pla d’emergències contra les sequeres i s’avançarà un pla de clavegueram que “faça més eficient la recollida d’aigües pluvials”. L’objectiu és promoure una xarxa separativa d’aigües pluvials i residuals que permeta un ús més eficaç.

“En tota aquesta labor de gestió integral dels recursos hídrics per a avançar cap a una concepció de l’aigua com a ecosistema, l’Ajuntament comptarà amb la implicació i col·laboració de FACSA”, ha indicat Navarro.

Per la seua banda, l’empresa ha ratificat el seu Compromís amb la qualitat de servei i la innovació per a “establir noves línies estratègiques d’I+D+i que permetran assentar noves eines TIC aplicades al cicle integral de l’aigua per a afrontar els nous escenaris que plantegen els reptes de cara als pròxims anys per tal de garantir una òptima gestió de l’aigua”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari