La Fira del Llibre de Castelló connectarà la lectura i la natura en la seua 38 edició

Aquesta edició, celebrada per primera vegada al Parc Ribalta, comptarà amb més espais de venda i amb més activitats culturals per dinamitzar la cita literària

La Fira del Llibre de Castelló connectarà la lectura i la natura en la seua 38 edició
22/04/2022 -

La 38a edició de la Fira del Llibre arriba a Castelló del 29 d’abril al 8 de maig amb nou model més dinàmic amb activitats socioculturals i, a més, per primera vegada es celebrarà al Passadís de les Arts del Parc Ribalta. Una cita única amb una ampliació important de l’espai que permet tindre més parades per a la venda, per a activitats, més participatiu i en un entorn natural idoni per a la lectura.

Representants del Gremi de Llibreters de Castelló i Comarques han presentat aquest matí la proposta d’enguany junt amb la regidora de Cultura, Verònica Ruiz, i la cap del Servei del Llibre i Biblioteques de la Generalitat Valenciana, Marga Ortega.

Ara, després de vint-i-cinc anys a la plaça de Santa Clara, l’edició de 2022 passarà a realitzar-se en un entorn privilegiat, espai verd, il·lustrat, inserit en la naturalesa, en ple centre de la ciutat com ho és el Parc Ribalta. A més, amb un programa dinàmic per a estimular la participació de diversos públics amb activitats lúdiques i professionals de foment del llibre i la lectura.

La Fira multiplica les activitats amb música, teatre, audiovisuals, intervencions artístiques i dansa. També, biblioteca infantil, tallers i activitats d’animació lectora. Tot per crear un focus d’atracció i un referent cultural de la ciutat de Castelló.

La regidora de Cultura, Verònica Ruiz, ha celebrat que “seran 10 dies especials en un entorn únic per connectar la natura i la lectura”. Ruiz també ha destacat que amb aquest canvi d’ubicació al Parc Ribalta “ampliem el nombre d’editorials i llibreters que participen, i això també ens dona més espai per poder dinamitzar la Fira amb activitats, tallers familiars, art i moltes sorpreses més”. Per acabar, l’edil responsable de la política cultural a la ciutat també ha insistit en “donar tot el suport institucional a aquest esdeveniment que ja compleix 38 edicions, on l’Ajuntament presentarem tres novetats del nostre catàleg i a més en el segon cap de setmana sumarem el macroprojecte ‘Sostre de Vidre’ on confluirà la cultura, els llibres, l’art i la reivindicació feminista”.

Nous llibres al catàleg de l’Ajuntament

L’Ajuntament de Castelló també aprofitarà la cita per a presentar tres nous llibres que s’han sumat al catàleg municipal. Es traca dels Premis Relats de Dones 2021 a càrrec de les autores Mª Antonia Sánchez Riera, guanyadora del premi pel relat ‘Las perleras’, i Silvia Docón Esteban, segon premi per la peça ‘Dos barcas’, que es presentarà el dilluns 2 de maig a les 19.00 hores; també ‘El Betlem de la Pigà: una tradició castellonenca’ obra de l’arxiver de l’Associació Betlem de la Pigà, de José Juan Sidro, per al dimecres 4 de maig a les 19.00 hores; i ‘Societat Castellonenca de Cultura (1920-2020). Textos sobre llengua’, de Carmen Cabanes Mata, Jaume Garcia Llorens, Francesc Mezquita Patuel i José Vidal Reboll, que serà dijous 5 de maig a les 20.00 hores.

Més novetats i programació

El model d’exposició i venda de llibres també canvia. Hi haurà casetes individuals, que s’ubicaran al llarg del passeig entre la Farola i el templet musical. Aquest any, 17 expositors ocuparan 21 espais de venda. Entre ells, la Universitat Jaume I, l’Associació d’Editors del País Valencià, dotze llibreries de diferents ciutats de la província i una editorial.

Hi haurà matinals concertades amb els centres escolars i jornades d’animació lectora amb Ana Griot, Marta Pereira, Almudena Francés, Sambori, Valentí Piñot, Iván Alfaro, Paula Bernabeu o Felip Kervarec.

Hi haurà activitats per a públic familiar, gratuïtes i durant tota la fira.

• Espectacle “25 voltes al món”, a càrrec de Rodamons Teatre
• Contacontes, amb Carles Cano
• Animació lectora “Cent de Fuster”, per Món Animació
• Teatre Kamishibai del conte “Jo… sempre el mateix!”,
• Espectacle “Berenar de Contes”, a càrrec de Titeres de Conte
• Contacontes “Terra de Llegendes”
• Els contes del Sambori
• Animació lectora, amb Núria Urioz
• Contacontes amb el Gran Jordiet
• Teatre en anglés “Storytime for Kids”

També hi haurà espai per al debat així com activitats professionals organitzades en col·laboració amb les associacions de la ciutat. Entre les activitats:

• Jornada del Grup de Treball de Biblioteques Escolars del Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana (COBDCV).
• Formació certificada del CEFIRE per al professorat que porte als seus alumnes a la Fira del Llibre.
• Lectures poètiques i de textos literaris en col·laboració amb l’Asociación Literaria Castellonense de Amigos de la Poesía, l’Asociación de Autores de Castellón, El Pont Cooperativa de Lletres o el Col·lectiu de Literatura Verba Manent de Castelló.
• Celebració del Dia Internacional de la Dansa (Terpsicore Asociación cultural) i la performance Retrobant a Pina Bausch, a càrrec d’alumnes del Conservatori de Dansa de Castelló.
• Lliurament del VIII Premi Platea de Teatre Jove.
• Concurs de cartells contra l’assetjament escolar (Batidora Ediciones).
• Lectura continuada de “Al Faro”, de Virgínia Woolf.

Pel que fa a la música, la Fira incorpora l’espectacle de Tomàs de los Santos i el concert Nannerl, activitat inclosa en la Jornada ‘A través del sostre de vidre. Accions que transformen’, a càrrec d’alumnes del Conservatori de Música Salvador Seguí de Castelló.

La diversitat d’actes aporten dinamisme al programa, estimulen la participació i contribueixen a fer del certamen una cita imprescindible per a totes aquelles persones interessades en la lectura.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari