Castelló tindrà atraccions i mercat nadalenc artesanal durant una setmana

Les parades i les atraccions es podran gaudir del 31 de desembre al 6 de gener per la situació de la pandèmia

arxiu

Castelló tindrà atraccions i mercat nadalenc artesanal durant una setmana

Encara que encara hi ha qüestions en l’aire, l’Ajuntament de Castelló ha començat a perfilar com seran els actes nadalencs per a aquestes festes marcades per la pandèmia de la COVID-19. Encara que segueix en l’aire la celebració de la cavalcada de Reis, la Junta de Govern ja ha aprovat la instal·lació de diverses atraccions infantils i de llocs d’artesania en diferents racons de la capital per a la fira i mercat nadalenc de Castelló.

Segons ha explicat el portaveu de l’equip de govern de Castelló, José Luis López, el consistori ha aprovat la instal·lació del mercadet nadalenc artesanal en l’avinguda Rei Don Jaume, amb cinc llocs d’artesania. Cadascun d’ells ocuparà 10 metres quadrats com a màxim i compliran amb el protocol anti covid-19 vigent del 31 de desembre al 6 de gener.

En eixa mateixa data s’instal·larà també la fira de Nadal de Castelló, amb set atraccions infantils repartides per la ciutat. En concret, hi haurà un inflable en la plaça Fadrell de 49 metres quadrats com a màxim; un altre en Huerto Sogueros, amb 88 metres quadrats; una atracció en la plaça María Agustina, amb 36; i quatre atraccions firals més en Plaça Espanya, una d’elles de 81 metres quadrats, una altra de 90, una altra de 128 i una altra més de 20 metres quadrats.

Així, del 31 de desembre al dia de Reis, 6 de gener, les famílies castellonenques podran gaudir de les activitats més especials de Nadal. Un període més curt que en altres anys per les condicions de la pandèmia del COVID-19. No obstant això, si la situació de la pandèmia del coronavirus no ho permet, l’ajuntament podria no permetre la seua instal·lació, amb l’objectiu d’evitar contagis.

José Luis López ha assenyalat que “encara que sembla que la incidència ha baixat en les últimes setmanes a Castelló, si el Centre de Coordinació Operatiu Municipal (Cecopal) considera que les condicions i l’evolució de la pandèmia no són favorables, l’Ajuntament suspendrà la instal·lació”.

En tot cas, el portaveu ha explicat que totes les atraccions i llocs artesans hauran de complir amb els protocols i normes de seguretat i higiene vigents en eiex moment marcades pel mateix ajuntament i la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública. A més, ha destacat que si hi ha fira, també s’obriran els parcs infantils.

Respecte a la cavalcada de Reis, encara no s’ha anunciat quina forma adoptarà. López ha recordat que aquesta decisió dependrà de l’evolució de la pandèmia i de l’anàlisi del Cecopal. “Veurem què es pot fer i què no, perquè volem que se celebre. El que és clar és que no serà com la tradicional perquè no es garantiria la seguretat que exigeix la pandèmia”, ha subratllat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari