Ferrando analitzarà línies d'actuació per a potenciar el sector artesà com a via de professionalització a l'interior

L’àrea de Promoció Econòmica de la Diputació de Castelló valorarà la inclusió d’una Aula d’Artesania en els seus programes de formació per a joves com a mesura contra el despoblament

Ferrando analitzarà línies d'actuació per a potenciar el sector artesà com a via de professionalització a l'interior
26/09/2019 -

El diputat provincial de Promoció Econòmica, Ocupació i Internacionalització, Pau Ferrando, s’ha reunit avui, per primera vegada a la institució, amb el president de l’Associació Provincial d’Artesans de Castelló (APAC), Pedro Domingo, i el seu tresorer, Marcos Porcar, per estudiar vies de col·laboració entre ambdós ens.

Ferrando ha ressaltat la importància actual del sector de l’artesania i ha intercanviat postures amb els seus representants a les comarques de Castelló respecte a les potencialitats del mateix en la lluita contra el despoblament. El diputat provincial ha expressat que «cal fer una aposta per recuperar els coneixements artesans i buscar vies d’inclusió dels mateixos en les línies de formació i innovació que oferim des de l‘àrea de Promoció Econòmica». Segons ha dit, «tindrem en consideració la possibilitat d’incloure una Aula d’Artesania en la qual s’impartisca formació professionalitzada a la gent més jove» amb l’objectiu «d’arrelar la població al territori d’interior a través del disseny i la comercialització de productes artesans d’utilitat domèstica».

El diputat de Promoció Econòmica ha remarcat també el «valor cultural i identitari» de l’activitat artesana, en tant que «representa com la població es relaciona i evoluciona amb el medi a través dels seus productes». En aquesta línia, Ferrando s’ha compromés a traslladar a la resta d’àrees «la necessitat de distingir la figura de l’artesà a les fires de la província com a element diferenciador i característic de la nostra marca».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari