El Festival Jazz a Castelló 2023 calfa motors

El Festival Jazz a Castelló 2023 calfa motors
16/02/2023 -

El Festival Jazz a Castelló calfa motors per a una 31ª edició que comptarà amb l’estrella internacional Brad Mehldau, guardonat amb un Grammy, i la presència d’altres grans figures estatals com el saxofonista Perico Sambeat i el trompetista David Pastor, que protagonitzaran dos concerts únics juntament amb la Banda Municipal i l’Orquestra Simfònica de Castelló, respectivament. En total, seran 8 concerts i una pel·lícula a l’Auditori de Castelló, el Teatre del Raval Rafa Lloret i el Reial Casino Antic la pròxima setmana, del 20 al 26 de febrer, després de l’èxit dels dos concerts celebrats ja en aquest febrer de jazz a Los Lunes Concierto. Les entrades, amb preus des dels 3 euros als 15 euros, ja a la venda de manera anticipada als webs ivc.gva.es i entrades.castello.es, estan a punt de penjar el cartell de ‘sold out’ en algunes de les propostes.

La regidora de Cultura, Verònica Ruiz, ha destacat “l’alta qualitat d’un Jazz a Castelló amb propostes úniques que només es podran veure al festival, i que ens posiciona al mapa internacional de la música en directe, amb un nou salt qualitatiu i propostes de molt nivell, amb un projecte cultural de ciutat amb la col·laboració interinstitucional amb l’Institut Valencià de Cultura, i que democratitza la cultura”.

El Jazz a Castelló tindrà aquest 2023 sabor a Grammy. El pianista i cantant premiat amb el principal guardó de la indústria musical mundial Brad Mehldau actuarà a la sala simfònica de l’Auditori de Castelló dissabte 25 de febrer, en un format trio acompanyat per Larry Grenadier al contrabaix i Jeff Ballard a la bateria, que també portarà a Madrid i ciutats de Suïssa, França, Itàlia i Països Baixos, en una gira on presentarà les seues noves composicions que exploren diferents llenguatges del jazz, creuats amb el pop contemporani.

A aquest concert, que encapçala el cartell del Jazz a Castelló, se sumen dues sessions especials i realitzades ‘ex professo’ per al festival. La primera unirà l’art del prestigiós saxofonista de Perico Sambeat a la Banda Municipal de Castelló dimarts 21 al Teatre del Raval, en una aposta per un repertori que repassarà els clàssics de grans com Glenn Miller, Louis Orima o Duke Ellington, entre altres. L’IVC, per la seua part, suma el divendres el concert del Symphonic Jazz Sketches, amb David Pastor a la trompeta solista acompanyat de Francesc Capella al piano, Tom Warbuton al contrabaix i Anton Jarl a la bateria sota la direcció de Miguel Ángel Navarro i juntament amb l’Orquestra Simfònica de Castelló.

El jazz torna al Teatre del Raval, que acollirà els concerts de l’Arantxa Domínguez i Ricardo Belda Sextet el 23 de febrer, amb el programa ‘Cuando vuelva a tu lado’, en homenatge a clàssics del jazz més tradicional però també compromés; i el 26, les Dómisol Sisters i el seu swing, en un tancament del Jazz a Castelló amb veu de dona que porta per títol ‘Smile’. Núria Pallarés i el seu projecte amb MIB Organ Trio, en clau de soul, acid jazz i blues arrodoneix la programació en la matinal de dissabte 25 a Hort dels Corders.

El festival suma aquest febrer de jazz les audicions del cicle Los Lunes Concierto, que ja va començar el dia 6 amb el Bron Trio, seguit de l’estrena a Castelló de la Beethoven Fantasy del trombonista de l’Alcora Víctor Colomer, el passat dilluns. La setmana gran del jazz a Castelló començarà aquest dilluns 20, amb el castellonenc Panchi Vivó i l’estrena de ‘Notes de pas’ acompanyat per Jesús Gimeno, Rober Molina i Toni Porcar, i es tancarà el darrer dilluns, 27, amb els estàndards i bossa del CT3 Quartet amb Adrián Magraner, Ismael Bahamane, Manel Martínez i Yago Sanz. La cita suma aquest any, a més, la projecció de la pel·lícula ‘Los Estados Unidos contra Billie Holiday’, al Teatre del Raval, dins del cicle ‘Dona i Cinema’, el dimecres 22.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari