Castelló emociona amb "MUT!", el seu festival artísic sense paraules

Del 27 al 29 de setembre, la capital de la Plana acull la 4a edició d’aquest singular Festival Internacional d’Arts Escèniques sense Text

Castelló emociona amb "MUT!", el seu festival artísic sense paraules
18/09/2019 -

Gestos, coreografies, sons, expressions corporals… pura màgia escènica sense mitjançar una sola paraula. L’últim cap de setmana de setembre, ja en els primers dies de tardor, Castelló de la Plana es transforma en un immens teatre a l’aire lliure. Alguns dels seus llocs més emblemàtics –plaça Major, centre de la ciutat, Passadís dels Arts o les places Hort dels Corders i De les Aules– acolliran 14 representacions artístiques en les quals els textos brillen per la seua total absència deixant fluir tota la força expressiva i el magnetisme del talent ‘mut’. Benvinguts al sensorial univers Mut!

Que ningú se sorprenga si en passejar pels principals carrers i places de Castelló de la Plana, del 27 al 29 de setembre, res és el que sembla. De sobte, una sèrie de curiosos personatges apareixeran per aqueixos espais públics realitzant curioses coreografies sense mitjançar una sola paraula. Aqueixa és l’essència d’un festival singular, únic, amb el qual la capital de la Costa de Flor del taronger es posiciona també com una destinació cultural que aposta per la innovació.

L’últim cap de setmana de setembre, iniciat ja la tardor, Castelló acull la 4a edició de Mut!, el seu Festival Internacional d’Arts Escèniques sense Text. Un total de 14 espectacles diferents en 28 representacions deixaran atònits a tots aquells que acudisquen a visitar aquesta capital de la Comunitat Valenciana.

La plaça Major, seu de l’Ajuntament, la Cocatedral de Santa María, la torre-campanar del Fadrí i el Mercat Centrall– acollirà tres d’aquests espectacles: ‘Silence‘, inspirada en els drames de la guerra i els refugiats; ‘De Pas’, història sobre el transcurs de la vida; ‘Áureo’, acrobàcies d’alt nivell tècnic. El centre de Castelló, altres dos: ‘Arrived‘ (que obrirà el Festival el divendres, a les 18.00 hores), situacions surrealistes a càrrec d’una parella de viatgers del passat que arriben als nostres dies; i ‘Kamchátka‘, sobre huit personatges perduts a la ciutat, cadascun amb la seua maleta. Viatgers o migrants?

La plaça de les Aules serà escenari d’un sol espectacle però del qual es realitzaran huit representacions el dissabte, a diferents hores, amb aforament limitat a 48 espectadors. Es tracta de ‘Mirant al cel’, quatre coreografies de dansa.

La plaça Hort dels Corders acollirà quatre espectacles. Un el dissabte, ‘Calor’, combinació de clown i arts circenses per a mostrar la situació que viuen les persones sense llar. I tres el diumenge: ‘Ne me quitte pas’, història d’un gran cantant francés que naix davant els espectadors com per art de ‘flop‘; ‘Three of a kind‘, invitació a obrir les nostres ments a l’absurd a partir de les accions de tres personatges; i ‘Rojo‘, les peripècies d’una pallassa que tracta de superar la frontera que limita el seu camí.

I el Passadís dels Arts –en l’andana central del Parc Ribalta– serà l’escenari a l’aire lliure d’altres quatre espectacles:Wegenstreits Gäste‘, bojos personatges en frac, artistes en les seues xanques i poetes en els seus cors; ‘El gran final’, tragicòmic retrobament entre dos pallassos separats per la Guerra Civil; ‘Mira’t’, exercicis d’equilibrisme circense per a reflexionar sobre l’il·lusori equilibri de la vida; i ‘Halab‘ (nom antic de la ciutat siriana d’Alep), que reflecteix el drama dels refugiats que diàriament arrisquen les seues vides al Mediterrani.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari