Diputació i Ajuntament de Benicàssim llancen FIB Pro Startup per a potència talent i innovació en torn a la indústria musical

El Govern Provincial s’alia amb FIB, CEEI i Lanzadera per a liderar la transformació de la província com a referent tecnològic

Diputació i Ajuntament de Benicàssim llancen FIB Pro Startup per a potència talent i innovació en torn a la indústria musical
16/05/2019 -

La Diputació de Castelló i l’Ajuntament de Benicàssim han decidit impulsar una iniciativa encaminada a potenciar el talent, la innovació i la tecnologia entorn del clúster de la indústria musical. Així, treballant juntament amb el CEEI, Lanzadora i el FIB, han creat l’I Programa FIB Pro Startup, convertint a la província de Castelló en pionera en l’àmbit nacional.

El lideratge aconseguit per Castelló Terra de Festivals en la indústria musical europea serveix ara per a fer un pas més i posicionar a la província com a referent també en el reforç del talent i la innovació. D’aquesta forma, Javier Moliner pretén que Castelló siga també líder en la investigació, el desenvolupament i la innovació.

Per a fer aquest important pas cap al lideratge tecnològic de la província de Castelló, el Govern Provincial i l’Ajuntament de Benicàssim s’han aliat amb el FIB i dos referents en la matèria com són el Centre Europeu d’Empreses Innovadores (CEEI Castelló) i el Projecte Lanzadora, l’acceleradora d’empreses creada per Juan Roig. Amb aquest objectiu han subscrit un conveni de col·laboració Javier Moliner, president de la Diputació; Susana Marqués, alcaldessa de Benicàssim; Javier Jiménez, director general de Lanzadora; Diego Basco, president de CEEI Castelló i David Díaz, de la direcció de Maraworld.

I ho han fet en Vila Elisa, a Benicàssim, restaurada recentment gràcies a una inversió de prop de 2,5 milions d’euros, escomesa després de l’acord entre el president Javier Moliner i l’alcaldessa Susana Marqués. Aquesta primera convocatòria de FIB Pro Startups serà ja una realitat amb motiu del 25 aniversari del Festival Internacional de Benicàssim, del 18 al 21 de juliol, que és el festival degà de la programació de macrofestivals a la província, sota la ‘Castelló Terra de Festivals’, impulsada per la Diputació de Castelló.

La vocació de FIB Pro Startups és seleccionar, premiar i enfortir les iniciatives empresarials vinculades amb el sector de la música, i adoptarà la forma d’una sèrie d’accions que reuniran artistes, empresaris innovadors, tecnòlegs i inversors. L’esdeveniment està dirigit a startups de MusicTech, creative industries & innovative technologies i startups que aporten tecnologies transversals i noves solucions als festivals de música, se celebrarà entre Vila Elisa i el recinte del festival, per a fomentar la creació i el desenvolupament de projectes de MusicTech i crear un ecosistema genuí a la província de Castelló.

El president del Govern Provincial, Javier Moliner, ha destacat que “estem en la terra dels festivals, en la millor seu per a crear un viver d’empreses tecnològiques i del sector musical que sumen talent, creativitat i oportunitats a aquesta terra”.

És per això que Moliner ha posat l’accent que “hui aconseguim ajuntar dos dels nostres senyals d’identitat, la qualitat del nostre calendari de festivals amb la capacitat emprenedora i d’innovació de la nostra gent. Ser capaços d’unir creativitat i talent amb la capacitat que tenen els grans festivals de provocar-la i acompanyar-les és culminar un somni d’una província que cree en el talent, en la creativitat, en la música i els grans festivals i unir totes les seues sinergies que li sumen valor”.

Amb aqueixes paraules s’ha referit el president Moliner al naixement del FIB Pro Startup, una iniciativa que pretén seleccionar, premiar i enfortir les iniciatives empresarials vinculades amb el sector musical al mateix temps que es reforça l’aposta per la vinculació de la província i de Benicàssim amb la promoció i el foment de la indústria i l’emprenedoria tecnològics.

L’alcaldessa de Benicàssim, Susana Marqués, ha assegurat que “posem a disposició Vila Elisa com a seu de la innovació i l’emprenedoria amb una aposta clara de conjuminar dues fites tan importants per al nostre municipi com són la recuperació del nostre patrimoni i la celebració de festivals”.

Dos punts neuràlgics: Villa Elisa i recinte del FIB

La incorporació de Vila Elisa a l’activitat de la província dota a aquesta innovadora iniciativa d’un punt neuràlgic de primer nivell en el qual desenvolupar-se, a més del recinte de festivals del mateix FIB.

“Serà un gran esdeveniment que es desenvoluparà durant la celebració del FIB, tant en les instal·lacions del festival com en Vila Elisa i en el qual convergiran start-ups de la indústria musical, artistes, inversors, emprenedors, directius musicals i empreses tecnològiques”, ha explicat Susana Marqués.

El Programa es compon de quatre activitats que se celebraran durant la celebració del FIB 2019, dirigides a Start-ups de la indústria musical, indústries creatives i tecnologies innovadores d’aplicació al sector. La celebració de les mateixes es distribuirà entre Vila Elisa i recinte del FIB.

Així, en Vila Elisa tindran lloc tant una Startup Pitch Competition -davant un jurat d’inversors- com una taula redona de directius de grans empreses de la indústria, emprenedors i inversors, i finalment un Impact WorkShop, taller formatiu sobre l’impacte de les noves tecnologies en el MusicTech. Finalment, en la zona VIP del recinte del FIB es desenvoluparà FIB Startup Decelerator, una sessió de networking entre start-ups, inversors, empresaris, artistes i directius musicals.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari