Les festes de la Magdalena tornen: aquesta és la programació oficial

El Consell Rector de Festes ha anunciat els actes que conformen les festes fundacionals de Castelló 2022

Les festes de la Magdalena tornen: aquesta és la programació oficial

Les festes de la Magdalena 2022 compten els dies per al seu retorn després de la suspensió, en 2020 i 2021, per la pandèmia de la COVID-19. Les festes fundacionals de Castelló se celebraran del 19 al 27 de març amb la tradicional fira de bous i una programació que manté els principals actes adaptats als protocols COVID-19.

Així ho ha anunciat el regidor i president del Patronat Municipal de Festes, Omar Braina, que ha presentat aquest matí el programa de la Magdalena 2022, aprovat aquest mateix matí en el Consell Rector de Festes, amb els vots a favor dels membres representants dels grups de l’Acord de Fadrell (PSPV, Compromís i Podem-EU) i de l’assemblea de festes, i l’abstenció de PP, Ciutadans i Vox.

La programació, del 19 al 27 de març, “manté l’essència de la setmana gran de Castelló en les quals són les primeres festes des de la pandèmia i introdueix alguns canvis per a afavorir el compliment de les mesures de protecció davant la covid“, ha apuntat Braina, que ha comparegut després del Consell Rector de Festes juntament amb el gerent del Patronat Municipal de Festes, Vicente Montolío, i el responsable de programació de la comissió de festes, Javier Roig. Entre els canvis, han destacat els nous recorreguts dels pregons i les desfilades per vies més amples, l’Encesa de gaiates en cada sector, la Nit Màgica simultània en dues zones de la ciutat, la diversificació d’ubicacions d’espectacles d’animació, el canvi d’emplaçaments de diversos actes per a traslladar-los a zones més àmplies o l’eliminació d’esdeveniments gastronòmics multitudinaris i del coso.

D’aquesta manera, el Pregó, el Pregó infantil, la desfilada de gaiates, la desfilada d’animació de colles i carros engalanats i la desfilada d’animació discorreran per un nou itinerari, que eixirà des del carrer Governador i passarà per la plaça Borrull, Guitarrista Tárrega, plaça Fadrell i avinguda Casalduch fins a la cantonada amb l’avinguda Borriana. Quant a l’Encesa de gaiates, cada monument s’il·luminarà en el seu sector de manera simultània i l’acte s’acompanyarà d’una rematada pirotècnica en cadascun dels emplaçaments, substituint així la tradicional Encesa conjunta de tots els monuments que cada any se celebra en l’avinguda Rei Don Jaume.

Una altra de les novetats de la programació és el desenvolupament de la Nit Màgica de manera simultània en dues zones de la ciutat; el Raval Universitari al carrer de Jesús Martí Martín i en la zona final de l’Avinguda València, començant al carrer Manuel Azaña, seguint pels carrers Riu Adra, Salvador Guinot i Illa de Baleato. A més, el festival de música i animació de Magdalena, el FAMM, s’ha programat en múltiples ubicacions, pròximes a les gaiatas, de manera que es diversifica. El SOM-CIRC se celebrarà a l’esplanada del Palau de la Festa, així com la VII Trobada de Muixerangues de Castelló. La Mostra Folklòrica se celebrarà en la plaça Horts Sogueros i la XX Mostra de Música i Folklore Regional, en la plaça Santa Clara.

Concerts Magdalena 2022

A més, la plaça Major acollirà actuacions musicals des del diumenge 20 fins al dissabte 26 de març, amb Operació Tribut, El Musical; Malparits, Uombats Revenge+Deleste, Dusting, Jarana, Valiente Bosque i tribut a Ana Belén, Victor Manuel, Miguel Ríos i Joan Manuel Serrat d’Amb molt de gust 25 aniversari. També en la plaça Major, sobre la façana de la Cocatedral, es realitzaran projeccions durant la setmana del videomapping Nits de llum.

En el recinte de concerts també s’han programat actuacions: el dijous, de Dorian, El columpio asesino i djs; i el dissabte, d’Omar Montes i djs.

Pirotècnia Magdalena Castelló

Quant al programa de pirotècnia, després de les mascletaes d’inici de festes i la de l’entrada a la ciutat de la tornà, es desenvoluparà el XXVI Concurs de mascletaes Ciutat de Castelló en Maria Rosa Molás i es dispararan tres mascletaes mixtes nocturnes en el Primer Vaig moldre, una altra mascletà mixta nocturna al Grau, i un castell de focs artificials al parc de l’Auditori.

Una altra de les novetats de la Magdalena 2022 serà el concurs de gaiates i llibrets, que canvia el seu format i l’elecció es farà a través d’un jurat tècnic. El dilluns de Magdalena es reunirà aqueix jurat a la sala museu del Palau de la Festa i l’acte de lliurament dels premis de les gaiates i llibrets tindrà lloc el dimarts a la vesprada en la plaça Huerto Sogueros.

Cal destacar també que la Romeria de les Canyes discorrerà com de costum. També es manté com altres anys l’Ofrena de Flores a la Mare de Déu del Lledó, amb horari matinal i vespertí; i el Magdalena Vítol, que tindrà lloc en la plaça Major i que vindrà precedit de la tradicional desfilada final de festes des de l’avinguda Rei Don Jaime fins a la plaça Major, amb traca final des de la plaça Major fins a la plaça María Agustina.

Altres actes que figuren en el programa són, entre altres, la imposició del mocador al gegant Tombatossals, l’homenatge al Rei Jaume I, l’Homenatge a Na Violant d’Hongria, la V Desfilada Templer-Gaiater, l’Homenatge a la Dolçaina i el Tabal, espectacles infantils en Santa Clara, teatre en el Raval i en centre cultural La Marina, la III Mostra de Carros Engalanats, l’Homenatge a la Gent gran al Palau de la Festa i diverses cites esportives.

Mesures anticovid

En el programa també s’inclou la informació de la normativa covid vigent. Entre altres qüestions, es recorda l’obligatorietat que els participants en la Romeria de les Canyes usen la mascareta (excepte els menors de 6 anys), així com el públic que assistisca als pregons, desfilades i ofrena. També s’ha d’usar mascareta a l’aire lliure en cas d’aglomeracions.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari