La Fira de la Taronja torna a les places de Castelló el 6 de desembre

Enguany els agricultors i agricultores comptaran amb seguretat jurídica per a garantir que el producte és de parcel·les de Castelló

arxiu

La Fira de la Taronja torna a les places de Castelló el 6 de desembre

Encara que hauria d’haver arribat a l’octubre, amb l’inici de la campanya citrícola, la Fira de la Taronja de Castelló 2020 torna a oferir el millor producte de proximitat i a un preu just el pròxim 6 de desembre. Ho farà en una nova edició en la qual per primera vegada hi haja seguretat jurídica que garantisca que el producte siga, efectivament, de Castelló.

Tal com ha explicat aquest matí el regidor de Transició Ecològica de Castelló, Fernando Navarro, l’edició número 11 d’aquesta fira agrícola es concentrarà en les places Fadrell i Na Violant d’Hongria i els agricultors i agricultores podran vendre quatre quilos de les seues taronges per tres euros, per la qual cosa cada quilo es vendrà per 75 cèntims. “Aquesta quantitat és quatre vegades superior al preu de venda a les grans cadenes de distribució”, ha detallat l’edil.

Navarro ha destacat que “així es dignifica el seu treball i s’aconsegueixen preus justos”, i ha afegit, en aquest sentit, que per primera vegada hi haurà seguretat jurídica en la fira: “fins ara la seua celebració es trobava en uns llimbs legals perquè no hi havia capacitat de legalitzar l’ocupació de la via pública i, per tant, de garantir la traçabilitat del producte que s’estava consumint. En altres ocasions sospitàvem que podia haver-hi producte que no fóra de Castelló, però ara podrem demanar explicacions i fins i tot demanar que s’abandone si veiem que això no es compleix”.

Una altra de les novetats és que s’han retirat les bosses de plàstic, per la qual cosa s’hauran d’utilitzar bosses de roba o reutilitzables d’un altre material. “Així obrim una porta a la dignificació de l’agricultura local i a la reducció de la petjada de carboni en facilitar la venda directa entre productor i consumidor”, ha valorat el titular de Transició Ecològica.

Així, el diumenge 6 de desembre arrancarà la Fira de la Taronja de Castelló, de 09.00 a 13.00 hores amb almenys 42 llocs ja sol·licitats per a la plaça de Fadrell i la de Na Violant. El mercat comptarà amb mesures de seguretat adaptades a la COVID-19 i, si se sol·licitaren més posats, l’Ajuntament es plantejaria expandir l’oferta cap a María Agustina o la plaça de les pintures, segons ha assenyalat Navarro.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari