PSPV, Compromís i Unides Podem-CseM-EUPV signen l'Acord de Fadrell per a governar Castelló de la Plana

L’Acord de Fadrell ha sigut el nom elegit per a la segona edició del pacte progressista a la capital de la Plana, amb Amparo Marco repetint com alcaldessa

PSPV, Compromís i Unides Podem-CseM-EUPV signen l'Acord de Fadrell per a governar Castelló de la Plana
20/06/2019 -

Dimarts passat 19 de juny es va tancar el programa de govern a tres per a l’Ajuntament de Castelló, amb el PSPV, Compromís i Unides Podem-Castelló en Moviment-EUPV. Finalment, el pacte progressista ha rebut el nom d’Acord de Fadrell, en homenatge a l’ermita de Sant Jaume de Fadrell i Amparo Marco, la número u del Partit Socialista, seguirà al comandament de l’Ajuntament com a alcaldessa.

Encara no es coneixen les iniciatives concretes del document signat, però s’ha constituït basant-se en el programa electoral del PSPV, centrant-se en cinc projectes en els quals es va centrar la seua campanya electoral: Benestar i Igualtat, Medi Ambient i Mobilitat, Ocupació, Infraestructures i Urbanisme, Educació, Cultura, Esports i Festes, i Participació Ciutadana i Cooperació.

El pròxim 25 de juny a les 11 hores serà la firma formal de l’acord en l’Ermita de Sant Jaume de Fadrell

Quatre dies després que s’anunciara el pacte, es va tancar l’acord programàtic, però només es va aconseguir resoldre el repartiment de competències entre els partits. Ara, després de la signatura del programa, les línies del govern de Castelló de la Plana en els pròxims quatre anys queden definides.

El projecte polític que governarà la capital de Castelló s’ha modelat a partir del programa socialista, sumant les 78 propostes de Compromís i UP-CseM-EUPV, i pràcticament totes han sigut incloses. Amb aquestes mesures, s’assegura la continuació d’un govern progressista a Castelló, per a continuar amb el canvi que es va iniciar fa quatre anys amb el primer Acord del Grau, en el qual van participar PSPV, Compromís i Castelló en Moviment. Amb el nou pacte, s’uneix la coalició de Unides Podem, Castelló en Moviment i Esquerra Unida amb 15 regidors en total.

Finalment, el 25 de juny ha sigut la data triada per a la signatura formal de l’acord, a les 11 hores en l’Ermita de Sant Jaume de Fadrell, que posa nom a aquest nou govern.

Distribució de les regidories

El nou organigrama del govern castellonenc es va subscriure divendres passat, abans de la investidura el cap de setmana. Amb Amparo Marco d’alcaldessa pel PSPV, el portaveu del govern municipal serà Rafa Simó de Compromís, David Donate del Partit Socialista serà el primer tinent d’alcalde, i Omar Braina el portaveu del grup socialista.

Finalment, la distribució de les àrees serà la següent: el Partit Socialista gestionarà un total de 21 àrees en mans dels 10 escons, a més de l’alcaldessa. Rafa Simó gestionarà Ordenació del Territori, Patrimoni i Contractació; Omar Braina en Esports i Seguretat Ciutadana; Patricia Puerta amb Ocupació i Emprenedoria; Isabel Granero amb Infraestructura Verda; David Donate en Gestió Municipal i Innovació Comercial; José Luis López en Benestar Social, Agenda 2030 i Cooperació; Jorge Ribes en Mobilitat Sostenible i Joventut; Pilar Escuder amb Turisme, Festes i Ermites; i Mary Carmen Ribera en Gent gran, Cures i Consum Sostenible.

Per part de Compromís, els regidors, mancant distribuir més competències, seran Verònica Ruiz en Cultura, Francesc Mezquita en Educació i Ignasi Garcia en Neteja i Residus, a més del càrrec de portaveu del grup. Finalment, la coalició UP-CseM-EUPV es queda amb dos regidors, Fernando Navarro com a portaveu i encarregat de Transició Ecològica; i Maria Jesús Garrido s’encarregarà d’Habitatge.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari