Aquest matí s'ha signat l'Acord de Fadrell, que donarà continuïtat al govern progressista

A les 11 del matí Amparo Marco del PSPV, Ignasi Garcia de Compromís, i Fernando Navarro de Podem-CSem-EU han signat l’acord en l’ermita de Sant Jaume del Fadrell

Aquest matí s'ha signat l'Acord de Fadrell, que donarà continuïtat al govern progressista
25/06/2019 -

Hui 25 de juny de 2019, ha sigut finalment la data elegida per a la firma de l’Acord de Fadrell, nom que se li ha donat a la segona edició del pacte progressista en la capital de la Plana, amb Amparo Marco repetint com a alcaldessa. Ha sigut aquest matí, a les 11 hores en l’ermita de Sant Jaume del Fadrell, a la qual el nom de l’acord al·ludeix, quan els representants dels tres partits participants, PSPV, Compromís i la coalició Podem-CSeM-EU s’han reunit per tal de formalitzar la signatura.

L’edil socialista, junt amb Ignasi Garcia com edil de Compromís i Fernando Navarro de Podem-CSeM-EU, han rubricat l’acord polític municipal, cita a la qual també han acudit la resta d’edils que formaran part del govern, un total de 15.

L’acord signat hui donarà continuïtat a la transformació de la ciutat que es va iniciar després dels comicis de 2015, amb un govern progressista al capdavant de l’ajuntament de Castelló de la Plana.

Un acord progressista per a Castelló de la Plana

Ahir es va arribar finalment a consens amb els equips negociadors dels tres partits progressistes, PSPV, Compromís i Podem-CSeM-EU, amb el 95% de suport en la consulta que es va realitzar dissabte passat.

El projecte polític que governarà la capital de Castelló s’ha modelat a partir del programa socialista, sumant les 78 propostes de Compromís i UP-CseM-EUPV, i pràcticament totes han sigut incloses. Així, s’assegura la continuació d’un govern progressista a Castelló, per a continuar amb el canvi que es va iniciar fa quatre anys amb el primer Acord del Grau, en el qual van participar PSPV, Compromís i Castelló en Moviment. Amb el nou pacte, s’uneix la coalició de Unides Podem, Castelló en Moviment i Esquerra Unida.

El programa de govern s’ajustarà als 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible marcats per l’ONU, a més d’estructurar-se a partir de les cinc àrees que es van repetir en la campanya electoral del Partit Socialista: Benestar i Igualtat, Medi Ambient i Mobilitat, Ocupació, Infraestructures i Urbanisme, Educació, Cultura, Esports i Festes, i Participació Ciutadana i Cooperació.

El nou organigrama del govern castellonenc es va subscriure divendres passat 14 de juny, just abans de la investidura. Amb Amparo Marco d’alcaldessa pel PSPV, el portaveu del govern municipal serà Rafa Simó de Compromís, David Donate del Partit Socialista serà el primer tinent d’alcalde, i Omar Braina el portaveu del grup socialista.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari