El “Reacord de Fadrell” segella la continuïtat del govern “per a transformar de manera progressista Castelló”

Ahir de vesprada, el PSOE, Compromís i Podem-EUPV van ratificar la voluntat de continuar treballant junts en el govern de Castelló

El “Reacord de Fadrell” segella la continuïtat del govern “per a transformar de manera progressista Castelló”

El “Reacord de Fadrell” ja és una realitat. Ahir a la vesprada, els tres partits que governen l’ajuntament de la capital, PSPV-PSOE, Compromís i Podem-EUPV van formalitzar el document per a millorar els acords als quals van arribar al juny, establir criteris de coordinació de l’acord de governabilitat i resoldre la crisi que es va desencadenar al desembre per les discrepàncies sobre el manteniment o no de la Junta de Festes.

Fernando Navarro, portaveu de la formació habitada a l’Ajuntament de Castelló, assegura que la signatura d’aquest “reacord” és “una manera d’asseure cultura política basada en el diàleg, el reconeixement i el respecte de les diferències”. Per part seua, el socialista Omar Braina, ha declarat que l’objectiu ha sigut reglamentar la coordinació de l’Acord de Fadrell, un aspecte en què també ha coincidit el de Compromís, Ignasi Garcia, que ha explicat que amb el nou acord s’obri “una oportunitat per a millorar els punts programàtics signats al juny que volien transformar de manera progressista la ciutat”, ja que “no estava funcionant com toca”.

Per a millorar l’eficàcia en la coordinació, els tres grups polítics han decidit crear la Comissió Permanent per al Seguiment de l’Acord de Fadrell, un organisme que revisarà el funcionament de la coalició, garantirà el compliment dels acords, coordinarà les accions, unificarà criteris si existeixen divergències i consensuarà posicions, principalment.

A més, Braina, Garcia i Navarro han destacat que han fet “autocrítica” i que han redactat una proposta de millora de l’Acord de Fadrell, per la qual cosa s’ha signat un document més per a “reafirmar la voluntat de continuar i reforçar aquest acord com el contracte social que Castelló necessita per a afrontar els nous reptes ciutadans des de diverses consideracions, com la bona fe, la confiança legítima i la lleialtat institucional”.

Després d’haver arribat a aquesta crisi per falta d’entesa sobre el manteniment o no de la Junta de Festes, el PSPV-PSOE, Compromís i Podem-EUPV s’han compromés, després de les reunions de negociació, en què la presa de posició sobre assumptes d’especial rellevància requeriran una “decisió compartida”. Això suposa que s’hauran d’adoptar de manera consensuada en el si de les reunions del Govern municipal, amb la presència de tots els regidors perquè les divergències no afecten l’estabilitat del consistori. “Els diferents grups tenim la nostra pròpia veu i és possible que hi haja discrepàncies, però farem el possible per a arribar a acords i tindre una sola veu”, ha indicat Garcia.

Així, a partir d’aquesta signatura, que s’ha dut a terme en el Menador de Castelló, els representants del Reacord de Fadrell han explicat que, en matèria de festes, s’ha arribat a un consens en el qual “tots guanyen i tots perden alguna cosa” i que faran costat a la regidora responsable, Pilar Escuder, per a aconseguir els reptes de modernització i gestió del Patronat de Festes i en la revisió dels estatuts.

L’ajuntament de Castelló comença així una nova etapa més estable, amb un “contracte social” per a afrontar els nous reptes ciutadans des dels principis de “la bona fe, la confiança legítima i la lleialtat institucional”, han apuntat els membres del govern.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari