Castelló millora freqüències en línies de bus que connecten l'UJI, l'Hospital General, la Comissaria de Policia i el Ciutat de Castelló

La L2, la L12 i la L15 redueixen de 30 a 20 minuts el temps de pas de dilluns a divendres laborables per a potenciar l’ús de bus

Castelló millora freqüències en línies de bus que connecten l'UJI, l'Hospital General, la Comissaria de Policia i el Ciutat  de Castelló
06/05/2019 -

L’Ajuntament de Castelló, a través de la Regidoria de Mobilitat, millora a partir d’aquest dilluns la freqüència de pas de tres línies d’autobús estratègiques que connecten l’Hospital General, la Universitat Jaume I, la Comissaria de la Policia Nacional i el pavelló Ciutat de Castelló. Aquesta mesura s’emmarca dins del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible i Seguretat Viària (PMUS) amb l’objectiu de potenciar l’ús de l’autobús en els desplaçaments urbans. A partir del pròxim dilluns, 6 de maig, les línies 2, 12 i 15 d’autobús reduiran les seues freqüències a 20 i 30 minuts, depenent de l’època de l’any, i s’amplia el seu servei en períodes en els quals actualment no hi ha activitat. Es tracta de fer un pas més enllà en l’aposta per una mobilitat respectuosa amb el medi ambient, la ciutadania i seguretat.

D’aquesta manera la línia 2, que connecta el poliesportiu Ciutat de Castelló i l’Hospital General, passarà a tindre una freqüència de 20 minuts, reduint així deu minuts l’actual. De dilluns a divendres laborables, des del poliesportiu la línia començarà el seu exercici a les 7.05 fins a les 20.45 i els dissabtes laborables en canvi, hi haurà una freqüència de 30 minuts, eixint a partir de les 7.10 fins a les 20.40 des d’aquest mateix punt.

Per a aquells i aquelles estudiants de l’UJI que fan ús de la xarxa municipal d’autobusos, també veuran com milloren els temps de pas de dues línies que connecten amb el campus de Riu Sec. Així, la freqüència de la línia 12, que arriba fins a la Comissaria de la Policia Nacional, redueix també la seua freqüència a 20 minuts de gener a juny i de setembre a desembre, de manera que el primer bus que parteix de la Universitat eixirà a les 8.00 i l’últim a les 22.00 amb freqüències de pas cada 20 minuts. Al juliol i agost la freqüència es redueix fins a 30 minuts respecte als 60 minuts actuals. Així, de dilluns a divendres un autobús passarà cada mitja hora des de les 8.00 fins a les 21.30 sentit UJI-Comissaria. Respecte als dissabtes, diumenges i festius de la resta de l’any, quan fins ara la L12 no operava, hi haurà un bus que eixirà cada 60 minuts.

Cal destacar que, de manera temporal, l’itinerari d’aquesta línia i el de la L6 es veurà modificat aquest dilluns 6 i el dimarts 7 de maig amb les restriccions en el trànsit entre la quadra de la Salera i la dels Cubos de l’avinguda de l’Alcora, a causa de les obres d’ampliació de la rotonda situada al costat del nou pont del riu Sec.

La comunitat universitària i resta d’usuaris que utilitzen la L15, que connecta el campus amb el poliesportiu Ciutat de Castelló, també comptaran amb un bus cada 20 minuts -de 7.40 a 22.20- de gener a juny i de setembre a desembre de dilluns a divendres laborables; hi haurà una freqüència de 30 minuts al juliol -de 8.00 a 22.20-; i a l’agost s’implantarà el servei, que fins ara no hi havia, cada 60 minuts -de 8.00 a 22.20.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari