La Fundació Huguet reconeix al personal sanitari valencià i al cantant Pep Martí com a 'Valencians de l'any'

El premi té com a objectiu posar en valor el treball per protegir el valencià i la difusió de la cultura

La Fundació Huguet reconeix al personal sanitari valencià i al cantant Pep Martí com a 'Valencians de l'any'
09/10/2021 -

El Patronat de la Fundació Huguet ha entregat els premis de ‘Valencià i Valenciana de l’any’ de 2021 al personal sanitari valencià i al cantant i mestre de cant d’estil, Pep Martí. Un acte solemne al Saló de Plens en el qual han participat l’alcaldessa de la ciutat, Amparo Marco, el Conseller d’Educació i Cultura, Vicent Marzà, el president de la Fundació Huguet, Ignasi Garcia, i altres membres de la corporació.

Així doncs, aquest any s’ha reconegut la campanya ‘Sanitat en valencià’, la qual consta d’un manifest signat pel personal sanitari d’arreu del territori valencià per defensar l’ús de la llengua. Des de la Fundació han destacat el compromís de les persones signants del manifest per la redacció d’una normativa que permeta la capacitació lingüística en l’àmbit sanitari. A més, la Fundació Huguet ha reconegut la trajectòria de Pep Martí Barreda i el seu paper en l’Associació de Cant d’Estil de Castelló.

“Hui, Nou d’octubre, som ací per a homenatjar la cultura, la música, les nostres tradicions, al personal sanitari i a la nostra llengua”, ha manifestat l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, durant l’acte.

Marco ha felicitat el col·lectiu sanitari “per la seua dedicació, esforços i pel dur treball que han desenvolupat durant aquesta pandèmia”. “Elles i ells mereixen tots els reconeixements”, ha destacat.

L’alcaldessa ha donat l’enhorabona també a Josep Antoni Martí Barreda, cantaor i mestre de Cant d’Estil, “que va posar en marxa l’Associació del Cant d’Estil de Castelló i que ha contribuït a mantindre viva aquesta tradició músical mediterrània”.

El president de la Fundació Huguet, Ignasi Garcia, ha recordat que aquests premis volen posar en valor “la gran tasca que aquestes persones i aquests col·lectius fan en favor de la llengua, la cultura i els drets socials al nostre territori”. Garcia ha destacat la importància d’aquests reconeixements en un any en què “hem comprès que el poble valencià sempre s’alça de nou, que som una terra acollidora i que cuida de la seua gent, i que som una societat millor quan treballem colze a colze”.

Garcia ha posat l’accent en la defensa del valencià duta a terme per ‘Sanitat En Valencià’, la qual té com a objectiu garantir que les persones pacients puguen ser ateses en la seua llengua. A més, el president de la Fundació Huguet ha afirmat que “Pep Martí es mereixia un reconeixement com aquest per agrair-li la seua aposta, defensa i recuperació de la cultura del nostre país durant tants anys”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari