La Gaiata 18, Crémor, s'alça com a guanyadora de la Magdalena 2019

Ahir es van anunciar les Gaiates guanyadores, amb el primer premi a la Gaiata Major per a Crémor i la Gaiata Sequiol amb la millor infantil

www.fiestasdelamagdalena.com

La Gaiata 18, Crémor, s'alça com a guanyadora de la Magdalena 2019
27/03/2019 -

Anit, 26 de març, es van revelar els premis als millors monuments gaiaeters de la Magdalena d’enguany, que representaran a la ciutat de Castelló de la Plana com Gaiates de la ciutat en les Festes Fundacionals del 2020. El primer premi a la Gaiata major va ser per a Crémor, la Gaiata 18; i la infantil per a la Gaiata 15, Sequiol. Per part seua, el premi al millor Llibret va ser concedit a la Gaiata 8, Portal de l’Om; i la Gaiata Crémor va repetir premi amb el millor article inèdit, per Ximo Górriz.

José Lleó, el president de Crémor es va mostrar molt satisfet amb el resultat. “Ha sigut un any molt dur de treball i tindre la recompensa el dimarts de Magdalena és indescriptible”, ha afegit.

Les votacions oficials es repartien entre les 19 comissions i, per primera vegada, també es van donar vots d’un jurat tècnic, format per: José Luis Estanislao (artista gaiater), Luis Bolumar, María Griñó, Manolo Capdevila, Toni Aguilà (autor de gaiates de mà), Santiago Usó (dissenyador gràfic), María Parejo (artista gaiatera) i el cap de vendes de Solarled Group, Òscar Juan Aparici. A pesar que el seu vot no influïa, la ciutadania també va poder votar a través de l’app MAG19; on van estar d’acord amb coronar com millor Gaiata a Crémor, amb el 12’26% dels vots, seguides de la Gaiata 15 i la 12.

Els premis

La presentació de les Gaiates vencedores es va produir anit a les 12 h en la Plaça Major, conduïda per Javier Roig, que anunciava la puntuació de cadascuna de les Gaiates, sumada entre els vots de les comissions i del jurat tècnic.

La Gaiata guardonada amb el primer premi, que va rebre 176 punts del jurat, ha guanyat 10.000 euros de premi, 5.000 del premi President i 5.000 del Patronat de Festes, a més de la distinció a l’artista gaiater de 5.000 euros per la Generalitat.

El segon premi va ser també per a vencedora del millor monument infantil, la Gaiata 15, Sequiol, amb un premi de 4.000 euros en total després d’haver rebut 153 punts. El tercer premi, per part seua, fou per a la Gaiata 6, Fanal Ravalet, que va aconseguir 89 punts i serà recompensada amb 2.800 euros. El quart, cinqué i sisé premi van ser per a la Gaiata 17, Tir de Colom; Gaiata 5, Hort dels Corders; i Gaiata 8, Portal de l’Om.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari