Garcia: "Només Compromís som la garantia de seguir transformant Castelló amb polítiques progressistes"

El candidat a l’Alcaldia per Compromís ha afirmat que “el que hem construït està sent amenaçat pels corruptes i els extremistes i no podem permetre que torne la foscor de Costa, Camps i Fabra”

Garcia: "Només Compromís som la garantia de seguir transformant Castelló amb polítiques progressistes"
13/05/2019 -

Compromís per Castelló ha celebrat aquest matí el seu acte central de campanya a la ciutat, en el qual ha comptat amb la participació de la candidata i actual regidora de Cultura a l’Ajuntament de Castelló, Verònica Ruiz; el diputat autonòmic per la demarcació de Castelló, Vicent Marzà; el candidat europeu de la coalició, Jordi Sebastià; la portaveu de Compromís, Mónica Oltra; i el candidat a l’Alcaldia, Ignasi Garcia.

Així, Verònica Ruiz ha volgut destacar que “fa quatre anys la ciutadania va dir que estava farta que ens vengueren com a crisi el que en realitat era una estafa i va fer fora a la desídia, a la prepotència, a la corrupció i a la desvergonya. Fa quatre anys la gent de Castelló va voler que Enric Nomdedéu, Ali Brancal, Enric Porcar, Ignasi Garcia i jo mateixa ens ficàrem a treballar per a ser el motor del canvi social a aquesta ciutat”

Ruiz ha continuat dient que “aquests quatre anys hem aportat honradesa, humilitat, il·lusió, evidències de treball i transformació, solucions, treball i vocació de servei públic contra la seua desvergonya, la seua prepotència, el seu odi, les seues mentides constants, la seua crispació i ganes de conflicte i la seua demagògia. Però no són suficients quatre anys per a revertir 24 anys de desídia, queda molt a fer i necessitem ser més, necessitem els braços d’Ali Brancal, de Francesc Mezquita, d’Aida Artola, de Pau Sancho, de Lorenzo Cumba, de Marta Beltrán…”.

Per la seua banda Marzà ha començat la seua intervenció donant les “gràcies a tots els que heu votat a Compromís en les últimes eleccions del 28 d’abril perquè hem fet possible que al País Valencià, una vegada més, hi haja hagut una majoria d’esquerres, tal com ens vam comprometre. Volem seguir posant a les persones en el centre de les nostres polítiques i per això necessitem que Compromís siga la força majoritària de l’esquerra de Castelló. Per això és tan important que per a seguir avançant, transformant i millorant la vida de la gent, ací a Castelló votem a Compromís. Perquè som els únics que podem garantir un govern d’esquerra i de progrés”.

El diputat per Castelló també ha volgut agrair a Marta Sorlí “per la teua feina al Congrés representant a tot els castellonencs i castellonenques durant aquests últims anys. Gràcies per haver fet tanta feina i per haver portat als pobles de Castelló al Congrés amb la teua veu valenta”.

A continuació, el candidat al parlament europeu, Jordi Sebastià, ha destacat que “Compromís molesta al poder, al ‘establishment’, que a Europa estan representats per el Partido Popular, el Partido Socialista i Ciudadanos. Si no haguera estat Compromís a Europa, ningú haguera donat veu als nostres agricultors valencians. Compromís hem sigut la seua veu i ho continuarem sent”.

Sebastià també ha anunciat que “no permetrem que eixos ens furten el futur, Compromís seguirem defensant a Europa el Corredor Mediterrani, als nostres treballadors i als nostres agricultors. S’ha acabat el vot de la por, el 26 de maig és el moment del vot de l’alegria”.

En eixe sentit, la portaveu de Compromís, Mónica Oltra ha dit que “a alguns se’ls ha acabat el missatge de la por i no tenen ja discurs de vot útil, perquè el vot útil és el de l’orgull, el que dónes a aquells que no et defrauden, el de la llibertat i de la gent lliure i eixe és el vot a Compromís”.

Oltra també ha recordat que “fa només quatre anys el Partit Popular tenia 55 diputats al parlament valencià. Ara només en té 19 i eixe fet vos el podeu apuntar la gent de Compromís. Quan els moderats del centre polític estaven ben apoltronats a l’oposició, Compromís vam dir que s’havia acabat el despotisme, la tirania i la corrupció. Es van riure de nosaltres i ens titllaren d’antisistema, però els antisistema de veritat eren aquells que retallaven drets amb una mà mentre amb l’altra s’omplien les butxaques amb els diners de la gent”.

Així, la portaveu ha defensat que “nosaltres tenim només una bandera, que és cada home, cada dona, cada xiquet i cada xiqueta de la nostra terra. Per això la nostra bandera és tan potent, perquè és una causa invencible i això és el que ens fa imparables i ens farà imparables també a Castelló”.

Per la seua part, el candidat a l’Alcaldia de Castelló, Ignasi Garcia, ha començat la seua intervenció donant-li les gràcies a Mónica Oltra “perquè eres la màxima representació de la dignitat del poble valencià i perquè vas plantar-li cara a la corrupció quan més difícil era. Però sobre tot perquè quan has governat has fet el que calia fer i la Conselleria de Benestar Social ha passat de robar els diners que els valencians volien donar al tercer món a garantir la dependència i els drets perquè ningú quede exclòs de la nostra societat”.

Garcia ha continuat afirmant que “Castelló ja no és la mateixa ciutat que fa quatre anys perquè durant aquest temps Compromís hem treballat per passar la pàgina de la foscor en la qual ens havia sotmés el PP i hem recuperat una ciutat per a les persones, una ciutat que treballa pel benestar de la ciutadania i comença a ser garantia de drets i oportunitats per a tots i no només per als privilegis d’uns pocs. Però ens queda molta feina per fer”.

Garcia ha ressaltat que ara Castelló “és una ciutat compromesa amb l’educació on els i les alumnes ja han de pagar-se els llibres i on les beques menjador beneficien a milers de famílies i seguirem treballant en aquest sentit perquè totes les xiquetes i xiquets de la ciutat tinguen menjador i educació gratuïta des dels 2 anys”.

“La revolució cultural que ha experimentat aquesta ciutat no té comparativa possible: Castelló té ara una programació cultural de primer nivell a l’alçada de qualsevol capital. Hem recuperat el patrimoni cultural oblidat i amagat pel partit dels corruptes i hem obert a tota la ciutadania tresors com el Castell Vell, el Refugi de Tetuan o la Vila Romana de Vinamargo. Però volem molt més i per això crearem la seu del Museu de la Ciutat de Castelló a l’antic asil i obrirem un cinema públic al centre de la ciutat”, ha anunciat el candidat a l’Alcaldia.

Per a l’alcaldable de Compromís Castelló “és també una ciutat compromesa amb el feminisme. Hem sigut dels primers ajuntaments a posar en marxa campanyes com el ‘No és no’, però també hem sigut dels primers a tindre una planificació urbanística amb perspectiva de gènere o a confeccionar uns pressupostos amb mirada feminista. Som un referent en fer possible polítiques igualitàries a les institucions”.

Garcia ha continuat dient que “també som un referent en assolir drets, com els del col·lectiu LGTBI, que havien estat silenciats per la dreta més rància i aviat tindrem l’Oficina LGTBI que treballarà per la diversitat i no discriminació d’aquest col·lectiu serà una realitat. Com també ho serà l’Oficina d’Atenció a la Dependència. Hem avançat molt en matèria de dependència perquè en aquest àmbit veníem del no-res, d’un govern que girava l’esquena als dependents i als seus familiars. En la pròxima legislatura tindrem una oficina d’atenció integral perquè qui necessite els serveis i recursos de la dependència ho tinga més fàcil i siga atés amb humanitat”.

El candidat a l’Alcaldia ha advertit, però, que “tot açò que hem construït és prou fràgil i està sent amenaçat per la triada de corruptes, ‘señoritos’ i extremistes. I no podem permetre que torne la foscor de Costa, Camps i Fabra que altres volen que torne. Compromís som la garantia de les polítiques progressistes, som els únics que seguirem transformant Castelló en la ciutat que tots i totes volem i ho farem donant la cara les 18 dones i els 18 homes que conformem la llista municipal. Però només ho podrem fer amb el vostre suport. Només amb la força de totes i tots serem imparables”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari