Garcia es compromet a reforçar les inspeccions per combatre els abocaments il·legals

El regidor es reuneix amb empresaris per abordar el problema d’acumulació de residus en quatre punts negres de la ciutat

Garcia es compromet a reforçar les inspeccions per combatre els abocaments il·legals
05/03/2020 -

El regidor de Reciclatge i Gestió de Residus, Ignasi Garcia, s’ha reunit aquesta vesprada amb els representants de diverses empreses dels sectors del mobiliari, la construcció i l’automoció, així com amb les associacions que els agrupen, la Cambra de Comerç de Castelló. La trobada, que ha tingut lloc en el marc d’una jornada centrada a abordar els abocaments incontrolats a la ciutat i ha servit per a trobar solucions conjuntes a l’abandonament il·legal de mobles, matalassos o enderrocs.

Garcia ha garantit que el consistori reforçarà les inspeccions en els quatre punts conflictius detectats i ha demanat la col·laboració de professionals i ciutadania per detectar quan es fan aquests abocaments i localitzar els responsables. “La ciutat de Castelló és víctima de gent que no compleix les normes que, a més, fa competència deslleial a tots eixos empresaris que si gestionen els residus correctament i ha arribat el moment de dir prou”, ha assegurat

Posteriorment, el consistori iniciarà els procediments sancionadors corresponents ja que «la retirada d’aquest residus té un cost per a l’ajuntament i per a tota la ciutadania, que no pot acabar pagant les males pràctiques d’uns pocs».

El regidor ha recollit els suggeriments dels professionals al respecte i ha exposat també les accions que preveu portar endavant per facilitar el dipòsit de les restes en els espais adequats. Destaquen la activació del Pla d’Ecoparcs previst per consorci de residus C-2 i la signatura d’un conveni amb empreses de jardineria per a la retirada controlada de les restes de poda.

Garcia també ha facilitat les dades de l’informe elaborat pel personal tècnic municipal, que parla de quatre punts negre en la ciutat on es concentra una gran cantidad d’abocaments i que estan situats al voltant de la Ciutat del Transport i del cementiri, a la Marjaleria i a la Quadra Natora. L’anàlisi també explica que el consistori va haver de retirar més de 3.000 tones de residus abandonats de manera il·legal durant l’any 2019.

D’aquestes, 1.400 tones corresponien a enderrocs i 950 a estes de poda. Quant a estris domèstics, el servei municipal de recollida ha retirat 550 tones de mobles, altres 50 de matalassos i prop de 40 de electrodomèstics. Aquests activitats irregulars també han deixat abocades 37 tones de pneumàtics en la via pública.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari