La gastronomia, l'esport i les festes populars reivindiquen el seu atractiu turístic en Fitur

Del 22 al 26 de gener, els municipis castellonencs i la capital promocionen els seus principals reclams per a atraure futurs turistes en la Fira Internacional de Turisme

La gastronomia, l'esport i les festes populars reivindiquen el seu atractiu turístic en Fitur

Castelló demostrarà la riquesa del seu territori i les seues gents aquests pròxims dies en una de les cites més esperades pel sector turístic: la Fira Internacional de Turisme (Fitur) de Madrid. Una finestra que del 22 al 26 de gener reunirà les principals localitats i a la capital de la Plana en l’estand del Patronat de Turisme de Castelló per a atraure els seus futurs visitants amb diferents propostes.

Així, la Diputació de Castelló s’encarregarà de posar-li sabor a aquesta fira del turisme impulsant ‘Castelló Ruta de Sabor’. Ho farà amb diverses activitats, entre elles un showcooking a càrrec del col·lectiu ‘8 xefs, 8 plats’ que homenatjarà la tradicional coca amb una combinació selecta dels millors productes de la província, ha indicat l’administració.

Virginia Martí, diputada de Turisme, ha explicat que aquest showcooking, “cent per cent Castelló”, va en línia amb el missatge que volen transmetre en Fitur: “Castelló és un territori atractiu ple d’històries, sabors, aventures i experiències en una província única”. A més, ha afegit que “hui dia els sabors són de vital importància perquè el turisme gastronòmic cada dia té més seguidors”.

D’altra banda, Castelló arribarà a Madrid trepitjant fort. I és que donarà a conéixer la nova marca turística de la ciutat, la tercera edició d’Escala a Castelló, el 75 aniversari de les festes de la Magdalena i la seua gastronomia i esport entre hui i dimecres que ve.

En aquest sentit, Pilar Escuder, regidora i presidenta del Patronat Municipal de Turisme, ha explicat que la presentació de la nova marca turística de la ciutat aquest dimecres aglutinarà les set línies de la seua estratègia turística: la gastronomia, naturalesa, experiències, congressos, benestar, festes i esports. Per a demà, l’estand promocionarà la tercera edició d’Escala a Castelló, “que tornarà a reunir el segon cap de setmana de Pasqua a vaixells històrics en una trobada única”, mentre que el divendres es presentarà la Marató i el XIV Torneig Primer Toc de Castelló.

No obstant això, el dissabte serà especialment intens amb la promoció del 75 aniversari de la Magdalena, en la qual es farà una desfilada en el qual participaran diversos representants d’aquesta festa i es repartiran polseres i cintes magdaleneres. A més, el patronat portarà la gaiata infantil, com a “símbol central” per a potenciar les festes fundacionals com a reclam turístic.

Ximo Puig defensa la sostenibilitat en el turisme

Per part seua, el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha destacat la importància del diàleg i la sostenibilitat com a principals reptes del turisme en el X Fòrum de Lideratge Turístic d’Exceltur de la fira. En aquest sentit, ha defensat que “la sostenibilitat no és una opció, sinó l’única solució” a l’emergència climàtica perquè “l’activitat econòmica ha d’anar acompanyada de mesures sostenibles amb el medi ambient i la naturalesa”.

Després de les greus conseqüències que ha deixat i continua provocant la borrasca Gloria a la Comunitat Valenciana, i que afecten municipis turístics, Puig s’ha mostrat “esperançat” perquè això no perjudica el turisme aquest 2020. Ha assegurat que 2109 ha tingut xifres positives, amb 9,7 milions d’estrangers, però ha insistit que espera que aquest número augmente en 2020, ja que la Comunitat Valenciana compta amb un 40% més d’empreses en Fitur en aquesta nova edició.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari