La Generalitat premia Castelló pel sistema d'accés restringit al centre amb càmeres

La Generalitat premia Castelló pel sistema d'accés restringit al centre amb càmeres
21/09/2021 -

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha concedit el segon premi en la categoria de ciutats grans a l’Ajuntament de Castelló per la implantació del nou sistema d’accés restringit a la zona centre nucli històric, en el marc de la VI edició dels Premis de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible en la Comunitat Valenciana.

El regidor de Mobilitat Sostenible de Castelló, Jorge Ribes, ha recollit hui el premi de la mà del conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, en l’acte de lliurament celebrat a València, destacant que “és un reconeixement a la posada en marxa del nou sistema de càmeres per a controlar l’entrada a una zona per als vianants com és el centre de Castelló, que contribueix a reduir emissions i pacificar el trànsit, guanyant espai per al vianant”. “El circuit tancat de televisió amb càmeres de reconeixement de matrícules ens permet avançar cap a una ciutat més sostenible, que prioritza a les persones en l’espai públic i facilita els desplaçaments”, ha apuntat Ribes, reconeixent que l’antic sistema de pilones retràctils presentava deficiències que limitaven el compliment del seu objectiu.

L’Ajuntament de Castelló veu així reforçat per part de la Generalitat el nou sistema de control d’accés al centre amb càmeres que es va activar a inicis d’any i el període informatiu del qual s’ha prorrogat fins almenys el mes de novembre. Cal recordar que a partir de l’1 d’octubre sí que s’enviaran notes informatives de sanció, sense multa, als titulars dels vehicles que accedisquen a la zona restringida sense estar autoritzats, com a mesura de conscienciació i perquè siguen coneixedors del sistema.

D’altra banda, es continua treballant en el règim sancionador específic de la zona restringida Centre-Nucli Històric, de manera que el cost de les multes per infringir el nou sistema siga sensiblement menor a l’estipulat en el primer període de funcionament, equiparant-ho al qual s’aplica en altres ciutats amb un sistema similar. Així mateix, pròximament es donarà a conéixer una campanya informativa multiformat sobre mobilitat, que abordarà de forma més específica el nou sistema de control d’accessos al centre de Castelló, de manera que es reforce el coneixement ciutadà d’aquest.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari