El Govern Provincial crea un Portal de Dades Obertes com a part del seu compromís amb la Transparència i el Govern Obert

La Diputació activa una eina per a consultar i reutilitzar multitud d’informació de la província

El Govern Provincial crea un Portal de Dades Obertes com a part del seu compromís amb la Transparència i el Govern Obert
08/04/2019 -

La Diputació de Castelló acaba d’activar el seu Portal de Dades Obertes com una nova eina a la disposició de tots els castellonencs a favor de la transparència i en Govern Obert. Aquesta eina, ja disponible en http://datosabiertos.dipcas.es permet la consulta i reutilització de multitud d’informació de la província amb la qual treballa la Diputació i que pot ser molt útil per a professionals, estudiants i altres perfils interessats.

El diputat de Transparència i Modernització, Luis Martínez, ha explicat que “arranquem el Portal de Dades Obertes de la Diputació de Castelló oferint els primers 17 conjunts de dades. Aquesta nova eina naix per a afavorir la utilització de la informació pública perquè puga ser consultada i reutilitzada tant per particulars com per empreses i institucions, a causa dels múltiples beneficis que presenta per a l’impuls econòmic, social i cultural. Les dades són obertes en formats reutilitzables i el seu accés és completament lliure i gratuït, amb el que qualsevol pot utilitzar-los”.

Per a facilitar la seua consulta, les dades disponibles en el portal de la Diputació es classifiquen en diverses temàtiques, i seran etiquetats d’acord a l’especialització d’aquests, de manera que amb això es crea un entorn ampli d’informació que pot tindre una gran utilitat per especialitzades.

El diputat Martínez ha explicat que “a més, hem previst la creació d’una comunitat transversal d’experts en els diferents sectors econòmics i de serveis, que treballarà conjuntament amb la governança del portal de dades destinada a identificar, suggerir o recomanar continguts que siguen d’interés per a la societat. Aquest òrgan, que es denominarà ‘Consell de Reutilitzadors‘ es dirigeix a ajudar al fet que la informació que es publique siga el més útil a la societat provincial”.

En aquests moments, el nou portal de dades obertes de la Diputació de Castelló compta amb informació més de caràcter institucional si bé en les pròximes setmanes es nodrirà de nous data sets, amb nous continguts i de major qualitat per a afavorir el seu ús i la reutilització d’aquests.

El portal de dades també servirà d’eina per a una nova especialitat del periodisme d’investigació recolzada en bases de dades, complementada amb la informació visual desenvolupada per tecnologies digitals que ens permeten mostrar dades situades en el mapa.

Sumant a la trajectòria per la transparència i participació.

El nou Portal de Dades Obertes de la Diputació de Castelló que ara s’ha posat en marxa ja va ser presentat recentment en les sessions de treball de l’IX Congrés Nacional d’Innovació i Serveis Públics celebrat a Madrid a la fi del mes de febrer en el qual la Diputació va ser reconeguda amb dos dels guardons.

Aquest Portal s’uneix a les diferents accions que en matèria de Govern Obert ha posat en marxa el Govern Provincial, per a intensificar el seu compromís amb la transparència, la rendició de comptes i la participació ciutadana.

Amb aquesta nova acció la Diputació de Castelló avança en la consolidació de la seua trajectòria per una gestió més eficaç i transparent de la informació i els recursos públics.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari