La gota freda continua afectant Castelló amb pluges intenses i vents de fins a 80 km/h

La província es troba en alerta taronja, especialment el litoral on la tempesta està provocant ones que arriben als 4 metres

La gota freda continua afectant Castelló amb pluges intenses i vents de fins a 80 km/h
11/09/2019 -

Tota la Comunitat Valenciana ha entrat en alerta taronja el dimecres i dijous per pluges intenses tant en el litoral com en l’interior. L’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha informat dels efectes de la Depressió Aïllada en Nivells Alts de l’Atmosfera, o DANA. Es preveuen precipitacions i tempestes molt fortes que poden arribar a provocar ones de fins a 4 metres d’altura en tota la Comunitat així com a les Illes Balears.

La DANA, que va començar al litoral cantàbric, va arribar ahir de vesprada fins a Castelló, on s’esperen vents de fins a 80 quilòmetres per hora, donant pas a fortes ones.A més, es calcula que les precipitacions poden aconseguir els 40 litres per metre quadrat a l’hora en la Comunitat. Ara com ara, segons ha confirmat el Consorci Provincial de Bombers, en la nit del dimarts no ha ocorregut cap incident a causa del temporal.

Cal destacar les ratxes de vent de les localitats castellonenques de Xodos, que han arribat als 80 quilòmetres per hora; Cati, amb 76 km/h i Serra d’en Galceran, amb fins a 72 km/h. Quant a precipitacions, els municipis més afectats fins ara han sigut Borriol, amb 8,4 litres per metre quadrat i La Pobla de Benifassà, que ha arribat als 10,8 litres/m².

S’espera que a partir de demà DANA es vaja desplaçant cap al sud, pel que les temperatures normals tornaran en la província de Castelló.

Protocol de seguretat

Amb l’activació de la preemergència per pluges de nivell taronja, l’Ajuntament de Castelló ha preparat el dispositiu d’emergència. Els dispositius estan preparats per a l’activació del Pla d’Emergències, s’ha intensificat el control de totes les infraestructures per a prevenir inundacions i els vehicles dels bombers han sigut revisats.

S’han arribat a suspendre les classes en nou municipis de Castelló, sent la província més afectada de la Comunitat Valenciana pel temporal.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari