Gran èxit del Penyagolosa Trails aquest cap de setmana

El cap de setmana esportiu més emblemàtic de Castelló va tancar obtenint un gran èxit un any més

Gran èxit del Penyagolosa Trails aquest cap de setmana
15/04/2019 -

L’esdeveniment esportiu per excel·lència de Castelló es va celebrar el passat cap de setmana, del 13 al 14 d’abril, amb l’emblemàtica Penyagolosa Trails. Tingueren lloca les dues carreres més importants, la Marató i Mitja en la seua onzena edició, amb 60 quilòmetres, i la CSP, de 108 km.

Aquesta celebració, que no solament té importància en l’àmbit esportiu, sinó també cultural en tindre lloc en un lloc clau del patrimoni castellonenc, el Gegant de Pedra. A més atrau milers de turistes que pernocten en els municipis pels quals transcorren les carreres durant aqueix cap de setmana.

Javier Moliner, el president de la Diputació de Castelló s’ha mostrat satisfet en l’arribada dels primers corredors de Sant Joan de Penyagolosa i en el lliurament de trofeus. “Ha sigut un orgull poder comprovar un any més com les senderes ancestrals de Camins de Penyagolosa es converteixen en el millor reclam per a mostrar al món la riquesa d’una terra única“.

També ha assenyalat que “Hui la Marató i Mitja al costat de la CSP tornen a l’èpica, a aquest interior de la província, naixent proves al costat de la platja en la capital i acabant ací, als peus de la muntanya mítica del Penyagolosa”. Ha recalcat que han acudit persones de 50 països diferents dels cinc continents del món, que han estat aquest cap de setmana, a més de competint, gaudint del patrimoni castellonenc.

Els guanyadors, grans protagonistes

Els primers a travessar la línia de meta per a la MiM van ser el càntabre Borja Fernández en la categoria masculina, a penes uns minuts abans que Miguel Caballeo, amb el segon lloc; i Azara García en la femenina, amb una sorprenent marca de 6 hores 16 minuts, amb una diferència de quasi mitja hora amb el segon lloc de Mónica Vives.

Per part seua, en la CSP de 108 quilòmetres que va arrancar en horari nocturn, foren 12 hores en les quals la carrera masculina va estar estretament disputada. Ernest Ausiró va ser finalment el primer a arribar la meta en 11 hores i 56 minuts, deixant a Cristofer Clement en segon lloc, ja sobrepassant les 12 hores. En la categoria femenina, no va haver-hi rival per Gemma Arenas, de Ciutat Reial, guanyant-se el lloc per damunt de l’americana Tessa Chesser per més d’una hora.

Gran impacte econòmic en l’interior de la província

Va ser una edició digna de recordar, en la qual en interior de Castelló va recaptar un impacte econòmic superior al milió d’euros. Es calcula que van ser 4.000 pernoctacions turístiques nocturnes que es van produir en els diferents pobles pels quals es van celebrar les competicions, on veïns i veïnes es van bolcar amb els corredors i corredores.

“Gràcies a la MiM i a la CSP (Castelló) va ser capaç d’acollir l’any passat el campionat del món i enguany tornem a reivindicar-nos com una terra que cree en l’esport” ha volgut concloure Moliner.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari