La Diputació completa el seu impuls al ciclisme en #CSEscenarioDeportivo amb la Gran Fondo Mediterranean Epic

Moliner: “Apostem per crear la millor marxa cicloturista d’Espanya per a seguir generant riquesa a través de l’esport”

La Diputació completa el seu impuls al ciclisme en #CSEscenarioDeportivo amb la Gran Fondo Mediterranean Epic
21/05/2019 -

La Diputació de Castelló completa la seua aposta pel ciclisme en #CSEscenarioDeportivo amb la creació de la Gran Fondo Mediterranean Epic, una marxa cicloturista de referència que se sumarà el pròxim 9 de maig de 2020 a les grans convocatòries esportives de la província amb la condició de continuar posicionant-se com el millor escenari per a la pràctica de l’esport. L’organitzador de la prova, director de la Mediterranean Epic i Mediterranean Xtrem, Héctor de la Cagiga, ha presentat aquesta iniciativa recolzada per la Diputació com a part del calendari d’esdeveniments esportius de Castelló Escenari Esportiu, acompanyat per grans ambaixadors com és la llegenda del ciclisme a Espanya, Perico Delgado, i el ciclista professional i youtuber Ibón Zugasti.

El president de la Diputació, Javier Moliner, ha explicat que “des del Govern Provincial hem portat les més importants carreres professionals de carretera amb la Volta com a referent, hem convocat al ciclisme BTT de tot el món amb la Mediterranean Epic, impulsant circuits de carretera i de carreres de BTT per tota la província, però ens faltava per a completar el cercle de l’aposta pel ciclisme tindre una carrera cicloturista de gran referència a la nostra província. Per això naix la Gran Fondo Mediterranean EPIC, la nostra aposta per crear la millor marxa cicloturista d’Espanya per a continuar generant riquesa a través de l’esport”.

La Gran Fondo Mediterranean EPIC es desenvoluparà el 9 de maig de 2020 com una marca cicloturista de primer nivell. Amb dues distàncies, la mitjana fons de 110 quilòmetres i 1700 metres de desnivell; i la Gran Fondo, amb 208 quilòmetres i 3.600 metres de desnivell. “Dos recorreguts que travessaran els ports i paisatges més emblemàtics de la nostra terra”, ha emfatitzat el president Moliner.

Una prova que naix com a gran plataforma de cicloturisme que exportarà els millors atributs de la província de Castelló com el millor lloc per a la pràctica de l’esport, tal com ha assegurat Héctor de la Cagiga, organitzador. “A Castelló tenim mar, tenim muntanya, tenim el clima, tenim una xarxa turística de primer nivell i tenim institucions com la Diputació que creen en l’esport i aposten per ell. Són tots els ingredients indispensables per a donar lloc a una competició única com la Gran Fondo Mediterranean Epic”.

Dos ambaixadors de luxe: Perico Delgado i Ibon Zugasti

La incorporació d’aquesta competició al calendari d’esdeveniments esportius de la Diputació en 2020 amb Castelló Escenari Esportiu ve de la mà de dos grans ambaixadors com són Perico Delgado, llegenda del ciclisme i campió del Tour, i Ibon Zugasti, ciclista professional i youtuber. Dos referents en el ciclisme que ajudaran a posicionar i difondre la convocatòria d’una prova que naix en la seua primera edició per a posicionar-se en el top nacional de les carreres cicloturistes del país.

I és que, en opinió de Perico Delgado “les marxes cicloturistes són un gran reclam per a conéixer aquesta província única de mar i muntanya. L’esport s’està convertint en un element turístic de primer nivell, que atrau milers de visitants que vénen a descobrir paratges únics amb el reclam d’una competició de qualitat. Estic convençut que és el que succeirà amb la Gran Fondo Mediterranean Epic, igual que ja ha passat amb el descobriment de paratges únics a través de la Volta a Espanya a Castelló com ha ocorregut amb el Mas de la Costa”.

En aqueix sentit, Delgado ha assegurat que “en aquestes carreres no és només el que es dóna a conéixer i promociona un territori sinó a més l’efecte dinamitzador que tenen en aqueix territori, ajudant a omplir hotels i establiments turístics i a dinamitzar l’activitat comercial i de serveis de tota la zona”.

D’altra banda, Ibon Zugasti, ha assegurat que “la Gran Fondo Mediterranean Epic naix de la mà de persones i institucions que ja han demostrat del que són capaces posicionant una prova com la Mediterranean Epic en el ciclisme internacional en tot just un parell d’anys. Crec en aquest projecte i tractaré d’arribar a milers d’afeccionats al ciclisme perquè gaudisquen de l’experiència de córrer en aquesta cicloturista l’any vinent”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari