El Grau celebra els dies grans de les festes de Sant Pere 2023

Els bous, els concerts i sessions de dj i el Dia de Sant Pere marquen els dies forts de les festes del Grau

El Grau celebra els dies grans de les festes de Sant Pere 2023

Des de juny, el Grau viu les festes de Sant Pere 2023, encara que és aquesta setmana quan s’intensifiquen els actes de la programació en honor al patró. Els bous, els concerts i sessions de djs i el Dia de Sant Pere dijous que ve congregaran a centenars de persones en el barri marítim de Castelló.

Per a aquest dimarts, la despertà marcarà l’inici del dia a les 08.00 hores pels carrers del Grau. Els actes taurins seran els protagonistes amb prova de bou salvatge a les 11.00 hores i tancament a les 12.30 hores de la ramaderia de José Vicente Marchancoses, mentre que a les 18.00 hores serà la quarta jornada del XXXV Concurs de Ramaderies Trofeu Sant Pere.

A partir de les 16.00 hores la música inundarà els carrers del barri de la mà de les penyes amb diverses sessions de djs, concerts i tardeos. A les 22.00 hores al carrer Treballadors de la Mar arrancarà el sopar de pa i porta, que finalitzarà amb la Gran Orquestra Show Montecristo, patrocinada pel Patronat Municipal de Festes de Castelló, fins a les 04.00 hores.

El dimecres, els més xicotets gaudiran de 10.30 a 14.30 hores del Dia Infantil al parc de la Panderola, i a les 12.30 hores arrancarà la programació taurina amb el tancament de la ramaderia Eulogio Mateo de Navarra, que continuarà a les 17.00 hores amb la cinquena jornada del concurs de ramaderies i la desfilada i entrada del bou a les 19.00 hores, de la colla Pal Seko i la comissió de festes, des del carrer Churruca, avinguda del Port i el carrer Canalejas fins al recinte taurí.

A la vesprada, una festa de reggaeton i pachanga al carrer Alcocebre a càrrec de Penya Gent del Barri i colla Paranoia, els djs en la plaça Verge del Carmen per Creavents o diverses festes de remember, de techno i discomòbils atrauran centenars de persones al Grau. A les 00.00 hores serà l’embolada dels bous de la vesprada i a les 00.30 hores, al carrer Treballadors de la Mar, serà el festival de remember 80-90-2000.

El dijous, Dia de Sant Pere, serà el més marcat per a les veïnes i veïns del Grau. Es compleixen 75 anys de la consagració del temple i constitució de la Parròquia de Sant Pere i a les 12.00 hores serà la missa en honor al Patró, amb la Coral Polifònica Sant Pere del Grau de Castelló i una mostra de tocs de campana des del campanar. En finalitzar, Peñarroja dispararà una mascletà al carrer de la Sardina.

A les 14.00 hores serà el tradicional tombet de bou monumental, en la plaça Miquel Peris i Segarra, i entre els actes més destacats, a les 19.30 hores començarà l’ofrena de flors a Sant Pere des de la Tinença d’Alcaldia, passant pel Passeig Buenavista, avinguda del Port i el carrer Churruca fins a l’Església de Sant Pere.

La processó marítima arrancarà a les 20.30 hores dede l’Església de Sant Pere, passant pel carrer Churruca, l’avinguda del Port, el carrer Treballadors de la Mar i el moll del Port fins a la dàrsena pesquera. A continuació, els focs artificials de la pirotècnia Peñarroja il·luminaran la nit, que seguirà a les 00.00 hores amb l’orquestra Avenida Sur en Treballadors de la Mar.

Després dels actes centrals, el cap de setmana s’acomiadaran les festes de Sant Pere del Grau 2023 amb més programa taurí, concerts i revetles, entre els actes protagonistes. Pots trobar tota la programació d’actes de Sant Pere en aquest article.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari