Grau de Circ dona la benvinguda a l'estiu de Castelló amb tres pistes vora mar

La segona edició del festival comptarà amb 10 espectacles de circ altament visual per a tots els públics aquest cap de setmana

Grau de Circ dona la benvinguda a l'estiu de Castelló amb tres pistes vora mar
17/06/2021 -

Grau de Circ torna a la programació cultural de Castelló amb una agenda nodrida de companyies nacionals i internacionals, espectacles diversos i amb una ampliació del format. La segona edició del festival es durà a terme a vora mar, amb tres escenaris ubicats al Planetari de Castelló, per on desplegaran les seues arts 10 companyies de la Comunitat, Catalunya, Balears, Galícia, Andalusia i, en clau internacional, de França i Suècia. En paral.lel, la cita servirà com a punt de trobada del sector, de la mà de la reunió anual de l’Associació de Professionals del Circ del País Valencià (APCPV).

La regidora de Cultura, Verònica Ruiz, ha convidat al públic “a gaudir de tot un cap de setmana en el qual Castelló esdevé capital de circ”, ja que segons Ruiz “acollim espectacles d’arreu del territori nacional i, es creuen fronteres amb companyies internacionals”. Per a l’edil “és força important reforçar l’aposta per la reactivació d’un sector que ha patit i pateix les conseqüències de la crisi sanitària”.

La cita comença divendres, a partir de les 19.30 hores, a un Planetari on el públic podrà gaudir dels espectacles en tres pistes. Alçaràn el teló les pallassades de l’espectacle ‘Bambalina i el Circ’, de la Cia Recortable (19.30 hores), seguides d”El rey de la acrobacia’, de Guga i Sílvia (20.30 hores). Per finalitzar la jornada, ‘El desig d’estar junts’, de La Finestra Nou Circ (22.30 hores).

Dissabte, les actuacions s’iniciaran un poc abans, a les 19.00 hores, amb l’humor de ‘Home’, de Cris-is, seguit de ‘La Bella Tour’, de la Companyia La Bella Tour (19.45 hores), amb el clown contemporani al centre de la proposta. ‘Baktana’, de Lazuz, I els seus malabars I acrobàcies, a les 20.45 hores, seran el preludi de l’espectacle estrella de la jornada. Circ Bover porta a Castelló ‘Avol’ (22.30 hores), amb un espectacle aeri altament visual.

Al matí, l’Associació de Professionals del Circ del País Valencià (APCPV) celebrarà la seua trobada annual en les instal.lacions del Planetari, on, segons fonts de l’entitat, s’analitzarà la situació del sector després de la crisi derivada de la pandèmia del Covid-19.

Diumenge, per a tancar el Grau de Circ 2021, ‘Días Extraños’, de Los Abajo Firmantes (18.45 hores), ‘Infoncundibles’, de La Banda del Otro (19.00); i ‘Obstinées’, de La Burrasca (20.00 hores), que actuaran a Castelló per primera vegada a Espanya amb el seu circ aeri i en femení. Tots tres aportaran diversitat al programa, introduïnt la música als escenaris, acrobàcies i equilibrismes en gran format.

Grau de Circ fa una proposta polièdrica amb una barreja del circ contemporani amb aspectes del més clàssic introduint tanmateix un component social, com el que proposa La Finestra Nou Circ divendres a la nit. Una aposta pel sector professional que es fa ferma per a donar la benvinguda a l’estiu a Castelló.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari