El Grau acull una 'mascletà' en la segona jornada de 'Escala a Castelló'

L’alcaldessa i altres autoritats realitzen una visita institucional a una de les embarcacions atracades en el moll de Costa

El Grau acull una 'mascletà' en la segona jornada de 'Escala a Castelló'
09/10/2021 -

El Grau de Castelló ha sigut escenari aquest dissabte del tret d’una ‘mascletà’ emmarcada dins dels actes organitzats amb motiu de la celebració d’Escala a Castelló. Un espectacle pirotècnic al qual ha assistit l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, al costat d’altres membres de la corporació municipal. També han assistit el president de la Diputació, José Martí; la subdelegada del govern a Castelló, Soledad Ten; la directora territorial de Presidència, Eva Redondo; i el president de l’Autoritat Portuària, Rafa Simó, entre altres autoritats. A més, han assistit la reina de les festes, Carmen Molina, i la reina infantil, Gal·la Calvo. La ‘mascletà’ ha sigut disparada per la pirotècnia ‘Peñarroja’. Els capitans de les quatre embarcacions presents en Escala a Castelló han sigut els encarregats d’encendre la metxa que ha donat pas a l’espectacle pirotècnic.

Posteriorment, ha tingut lloc una visita institucional a una de les embarcacions històriques atracades en el port de Castelló amb motiu de la quarta edició d’aquest esdeveniment turístic i mariner. Concretament, l’alcaldessa de Castelló ha visitat, al costat d’altres autoritats, el pailebot Pascual Flores, exponent de principis de segle XX de la marineria de Torrevieja i del comerç entre el nord, el mediterrani i la costa oest d’Àfrica.

‘Escala a Castelló’ obri les seues portes des de les 10.00 fins a les 20.00 hores amb visites, amb reserva prèvia en www.escalaacastello.es, als navilis històrics atracats en el Moll de Costa (el Galeón Andalusia, la Nao Victoria, el pailebot Pascual Flores i la goleta Cervantes Saavedra) i amb tota una sèrie d’activitats i recreacions històriques. Així, aquest dissabte ha tingut lloc una exhibició d’esgrima clàssica, desfilades, activitats infantils en el campament i un salva de canó, entre altres activitats. Els actes han continuat a la vesprada fins a les 20.30 hores.

D’altra banda, a partir de les 19.00 hores tindrà lloc en l’Edifici Morú del Grau el cicle de conferències ‘Escala al Mediterráteo’, un cicle per a acostar al públic la història i la literatura relacionada amb la mar i el seu coneixement en diferents moments històrics i des de perspectives diverses. En aquest marc, s’han impartit aquesta vesprada les xarrades ‘Juan Sebastián Elcano i primera volta al món’, a càrrec del doctor en Història Moderna i escriptor, José Calvo; i ‘Egipte i les relacions internacionals al Mediterrani’, a càrrec de l’egiptòleg Nacho Ares.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari