Castelló presenta la seua Guia Educadora, que inclou més de 60 activitats aquest curs

Castelló presenta la seua Guia Educadora, que inclou més de 60 activitats aquest curs
28/09/2020 -

La Regidoria d’Educació de Castelló ha presentat la Guia Educadora per al curs 2020-21, en la que es detallen les més de 60 activitats de tota índole disponibles per als centres i per a les famílies durant aquest curs. Com ha explicat l’edil responsable de l’àrea, Francesc Mezquita, la guia s’ha distribuït entre els centres educatius en format digital, seguint el protocol de prevenció de contagis per coronavirus. Per a facilitar la lectura, el consistori ha encarregat un redisseny del document, amb colors càlids i un nou logotip.

“Malgrat les limitacions que ens marca la situació sanitària volem que els centres i les famílies sàpiguen que tenen al seu abast una àmplia oferta d’activitats segures que complementaran la tasca educativa, que serviran per ajudar al seu creixement i la seua salut i que, alhora, faciliten la conciliació”, ha assegurat Mezquita.

Així, la Guia Educadora 2020-21 és una ferramenta amb la qual col·laboren tots els òrgans de govern de la ciutat i que reforça l’educació més enllà de les aules. El document es divideix en diverses àrees: en primer lloc es troba l’àrea de la ciutat de les persones, continua amb l’àrea de sostenibilitat i i lluita contra el canvi climàtic i acaba amb l’àrea desenvolupament econòmic sostenible. D’aquesta manera, imita l’organització de l’Ajuntament de Castelló.

En l’Àrea de Ciutat de les Persones es poden trobar visites al Parc de Bombers, cursos de primers auxilis i formació d’educació viària. També es duran a terme visites als museus municipals i tindran lloc programes més consolidats, com l’Escola Canta o l’Escola fa Ràdio. El consistori proposa també promocionar la lectura amb visites a biblioteques i es s’inclouen multitud d’activitats esportives. En la programació hi ha previstos cursos de prevenció contra l’assetjament escolar i les addiccions a l’alcohol, als jocs o a les drogues. Hi ha, a més a més, una part dedicada a la formació en matèria d’igualtat de gènere per als escolars.

En l’àrea de sostenibilitat i lluita contra el canvi climàtic s’ha programat una gimcana ecològica, un teatre en verd per conscienciar als més menuts o visites per conèixer els espais naturals com La Marjal o El Pinar. Es faran visites educatives al parc de Ribalta, així com al parc Meridià o al parc Litoral. També hi ha programat un curs sobre l’estalvi energètic a casa i un altre per conèixer les aus de Castelló.

La Guia Educadora conté un apartat de desenvolupament econòmic sostenible hi ha actes sobre educació sexual així com de coeducació menstrual. Oferiran també un desdejuni saludable per concienciar de la importància de tindre una bona alimentació. I, finalment, es duran a terme tallers per tindre un bon ús de les noves tecnologies entre els més menuts.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari