Guies i actuacions per a conéixer la història d'Onda

A les visites guiades tradicionals s’uneixen les «teatralizadas» per a conéixer una història que recorre un mil·lenni

Guies i actuacions per a conéixer la història d'Onda
16/07/2019 -

Està a uns 20 quilòmetres de la costa, encara que des del cim de la població, al castell, és complicat veure-la. Els carrers medievals d’Onda són una destinació rural amb bon acolliment. Tant a l’hivern com a l’estiu és una mostra visible de la història de la Comunitat, de Castelló i de la localitat.

Des de l’Ajuntament d’Onda, amb la intenció d’acostar un “turisme responsable” i cultural a totes les edats, proposen fer unes visites guiades al castell que, més enllà de l’habitual guia, inclouen espectacle. Unes “visites teatralitzades” pel castell i centre històric de la vila, que repassen la rica història d’Onda; des d’abans que els musulmans alçaren el castell en el Segle X.

En la visita al castell, gràcies a la teatralització, es repassa la ‘vida’ d’aquests murs que acumulen 1.000 anys d’experiència. En realitat, l’estructura original que van donar forma els musulmans fa aqueix mil·lenni, es troben enterrades sota posteriors edificacions i fins i tot la mateixa muralla. Una muralla, encara en restauració, que dóna una pista del seu sobrenom: “El castell de les 300 torres”.

Les visites teatralitzades estaran disponibles tot l’estiu dues vegades al mes. No obstant això, si no es pot assistir, des de Vull Onda s’organitzen també visites guiades tradicionals tots els diumenges. Amb una durada de dues hores, recorre el Museu d’Història i Arqueologia Local, situat en la plaça interior del Castell. Es tracta d’una exposició permanent que repassen les diferents civilitzacions que han passat pel monticle del castell; va ser lloc d’assentament des de la prehistòria.

La visita continua pel mateix Castell i segueix fins al jaciment Arqueològic del Palau per a acabar en el centre històric d’Onda.

Des d’Onda Turisme, asseguren que el municipi regala “la seua història mil·lenària” a través de totes les restes i jaciments trobats, que inclouen, fins i tot, les eines fetes amb sílex en la prehistòria. Sepelacon es deia per a l’antiga Grècia; amb els romans, va passar a dir-se Sepelaci. Una història que es relata a través del museu, murs i carrers que encara conserven la seua essència medieval.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari