Amenaces de mort a Amparo Marco des del twitter hackejat de l'UJI

La passada vesprada, el compte de Twitter de l’Universitat la publicar insults i amenaces a la primera edil

Amenaces de mort a Amparo Marco des del twitter hackejat de l'UJI
15/10/2019 -

Ahir el compte oficial de Twitter de la Universitat Jaume I de Castelló va ser piratejada, i es van publicar amenaces de mort dirigides a Amparo Marco, alcaldessa de Castelló. Els fets van ocórrer la passada tard, al voltant de les 19.30 hores, com ha comunicat oficialment l’UJI.

La Universitat ha pres mesures legals i en Twitter per a aconseguir recuperar el compte, ja que els hackers van canviar ràpidament els correus i telèfons per a evitar la recuperació automàtica. També van canviar el nom del compte de @UJIuniversitat a @UJIniversitat_. Actualment, l’UJI sembla haver recuperat el control del compte, però s’han esborrat tots els tuits, a més de perdre els seguidors i els seguits.

L’UJI ha informat que després dels esdeveniments denunciarà davant la Policia Nacional, ja que s’ha utilitzat un compte oficial per a manar insults i amenaces contra una figura pública. Acompanyats de fotografies i esmentant el compte de Marco, alguns tuits amenaçaven de mort a la primera edil. Aquests van ser alguns dels missatges que persones usuàries de Twitter van capturar abans de l’eliminació de totes les publicacions del compte:

Per part seua, diverses figures públiques han donat el seu suport a l’alcaldessa i a l’UJI a través de les xarxes socials, com és el cas de Ximo Puig, condemnant el fet. També Eva Alcón, rectora de l’UJI, o el compte oficial de Socialistes de la Comunitat Valenciana.

El Partit Socialista, al qual pertany Amparo Marco, ja ha interposat una denúncia, i la primera edil ha expressat el seu disgust cap a aquests actes “intimidatoris que només busquen genera por i inseguretat i que són absolutament condemnables es dirigisquen a qui es dirigisquen”. La rectora de la Universitat, Eva Alcón, també ha condemnat el fet i les amenaces, expressant a l’alcaldessa el suport de tota la comunitat universitària.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari