Troben la tortuga més gran del món a la platja de Castelló

L’ONG Xaloc rep les imatges de la policia local per a la seua difusió i conscienciació de la presència de la tortuga Laud en aquestes aigües

Troben la tortuga més gran del món a la platja de Castelló
28/12/2022 -

Una tortuga laud encallada va aparéixer ahir en la riba de la platja de Castelló. Una ciutadana va donar l’avís a la policia local i ells activaven el protocol de varamientos donant avís al 112, tal com ha informat l’ONG Xaloc.

L’Institut Cavanilles de La Universitat de València i la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica són algunes de les entitats encarregades d’aquesta xarxa. “No podrem saber amb exactitud la causa de mort d’aquest exemplar perquè el seu avançat estat de descomposició no permet practicar la necropsia”, han detallat des de Xaloc.

La tortuga laud és la tortuga més gran del món, ja que pes més de 600 kg, aconsegueix fins als 2,5 metres de llarg i la seua presència s’escampa per tot el món. Segons fonts de la Universitat de València, es tracta d’una espècie que és present però no és freqüent en les nostres aigües perquè s’han albirat pocs exemplars en els últims anys (aproximadament sol aparéixer una cada 2 anys per les nostres costes). Es tracta de de una cosa excepcional però no és un varamiento estrany. Hi ha una alta probabilitat que es tracte d’un exemplar que es va albirar setmanes arrere en Canet.

Des de l’ONG Xaloc recorden el protocol en cas de varamiento de tortuga que en aquesta ocasió es va seguir a la perfecció. Això requereix telefonar al 112 telèfon d’emergències en cas d’albirar una tortuga o cetaci encallat en la riba.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari