El Provincial de Castelló presideix l'organització de la jornada de gènere de patologia dual

La jornada reuneix via telemàtica a un total de 170 especialistes

El Provincial de Castelló presideix l'organització de la jornada de gènere de patologia dual
11/12/2020 -

L’Hospital Provincial de Castelló presideix l’organització de la XIV jornada de gènere de la Societat Espanyola de Patologia Dual (SEPD), que se celebra hui i compta amb la participació d’un total de 170 especialistes implicats en el tractament de persones que presenten trastorns mentals greus associats a una addicció.

La jornada, que en aquesta edició se celebra via telemàtica a causa de la pandèmia i porta per lema “De les diferències sexuals a la igualtat de gènere”, pretén fer un recorregut partint de les diferències biològiques que els models animals i altres investigacions bàsiques han trobat en les addiccions i la patologia dual.

Així ho ha explicat el doctor Gonzalo Haro, responsable del programa de patologia dual del Provincial de Castelló i president del comité organitzador, qui ha destacat que en la jornada s’exposen els resultats de nombrosos treballs de recerca que posen de manifest les diferències que hi ha entre dones i homes amb patologia dual.

En l’organització d’aquest esdeveniment han participat investigadors que integren la Xarxa de Trastorns Addictius de l’Institut de Salut Carles III (RETICS) que aporten una vintena d’investigacions que van en línia sobre les diferències sexuals detectades.

A aquestes investigacions de RETICS que s’exposen en la jornada se sumen altres deu, de les quals quatre són d’especialistes del Provincial. En totes elles s’aborden diferències per gènere de pacients amb patologia dual.

Atenció a dones

Els especialistes que participen en aquest fòrum desitgen aprofundir també en com la perspectiva de gènere pot ajudar a millorar el diagnòstic i tractament de les pacients amb patologia dual.

El doctor Haro ha manifestat que “el camí per recórrer és llarg, perquè encara som molts els que hem aprés a pensar i sentir en una època amb predomini de la cultura patriarcal. Per això és important donar a aquesta jornada un enfocament feminista que ens permeta aprendre a tractar millor i acompanyar de forma més específica a la dona que pateix una addicció o patologia dual”.

Així, l’objectiu de la jornada és obrir un debat entre tots els professionals que aborden la patologia dual des de diferents disciplines com a psiquiatria, psicologia, infermeria, treball social i educació, que fructifique en un document que servisca de guia en la resta del camí cap a la igualtat, ha conclòs el doctor Haro.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari