L'Hospital Provincial incrementa un 12,5% el nombre de consultes externes

Durant els primers mesos s’han realitzat prop de 4.000 intervencions, un 4,7% més que l’any passat

L'Hospital Provincial incrementa un 12,5% el nombre de consultes externes
13/12/2021 -

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha presidit hui el Consell de Govern del Consorci Hospitalari Provincial en el qual, entre altres assumptes, s’ha abordat l’increment del 12,5 % de les consultes externes ateses enguany.

Així en la reunió celebrada via telemàtica, la direcció del centre ha posat de manifest que entre els mesos de gener a octubre s’ha registrat un total de 119.622 consultes externes, la qual cosa representa un increment del 12,5 % respecte al mateix període de l’any 2020. Del total de consultes, 24.000 corresponen a nous pacients.

Oncologia mèdica i radioteràpica representen quasi el 30 % del total de consultes del Consorci i han experimentat un augment del 20 %.

Per especialitats, les que han registrat un major increment d’activitat són, per aquest ordre, la unitat de trastorns alimentaris, neurofisiologia, la unitat del dolor, neurologia, medicina interna i al·lergologia.

Segons es desprén de l’informe d’activitat quirúrgica, en els deu primers mesos de l’any s’han realitzat prop de 4.000 intervencions, la qual cosa suposa un augment del 4,7 %. Les tècniques d’intervencionisme realitzades en quiròfan han ascendit a 2.365, un 33 % més. La llista d’espera quirúrgica s’ha reduït 94 dies en el que portem d’any.

Respecte a oncologia cal destacar l’11,4% d’increment que han experimentat les sessions de quimioteràpia a l’hospital de dia, mentre que en l’àmbit de l’oncologia radioteràpica s’ha comptabilitzat la realització de més de 16.000 tècniques i tractaments.

Així mateix, l’activitat del servei de diagnòstic per la imatge ha aconseguit les 46.464 exploracions, la qual cosa representa un increment del 37,8 %, i s’han comptabilitzat 13.313 urgències, un 16,5 % més.

Gestió econòmica

La direcció del centre ha subratllat que la gestió ha vingut marcada per la pandèmia de la Covid-19, per la qual cosa s’ha continuat reforçant les contractacions de personal, subministraments de material i d’equips de protecció adequats per a l’atenció a pacients i seguretat del personal.

De les inversions realitzades destaca la renovació d’equips del servei de radiodiagnòstic duta a terme amb l’adquisició d’un densitòmetre per valor de 50.200 euros i un telecomandament digital que ha costat 230.000 euros.

S’ha implantat, a més, un sistema d’informació de gestió integral de tractament de pacients oncològics per import pròxim als 117.000 euros. Al Servei de Farmàcia, per part seua, se li ha dotat de dos sistemes de dispensació automatitzada de medicaments per import de 57.500 euros.

També és destacable la inversió de mig milió d’euros per al departament d’informàtica destinada, fonamentalment, a equipament del nou centre de processament de dades.

La direcció ha informat que el passat 13 d’octubre van donar principi les obres del nou edifici oncològic, que han suposat una inversió de 4,1 milions d’euros i transcorren a bon ritme.

A més, s’ha adonat que l’informe dels comptes anuals de l’any 2020 emés per la Intervenció General de la Generalitat és favorable.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari