L'Hospital Provincial aprova una oferta d'ocupació pública amb 171 places

L'Hospital Provincial aprova una oferta d'ocupació pública amb 171 places
11/05/2022 -

El Consell de Govern del Consorci Hospitalari Provincial de Castelló ha aprovat hui les Ofertes d’Ocupació Pública (OPEs) de 2022 amb un total de 171 places, amb el que la temporalitat entre el personal laboral del centre es reduirà de l’actual 42% al 2%.

Així ho ha posat de manifest hui la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, durant la reunió que ha presidit del Consell celebrada de manera urgent i extraordinària per a donar compliment a la legislació vigent que estableix que les ofertes d’ocupació pública han de ser publicades abans del pròxim 1 de juny previ l’informe favorable de la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic.

D’una banda, s’ha aprovat l’Oferta d’Ocupació Pública ordinària del centre hospitalari que suposa l’oferta d’un total de 19 places de diversos grups professionals en funció de la taxa de reposició que per a l’exercici actual estableixen les lleis pressupostàries. A aquestes places se sumen altres 11 que es convoquen pel torn de promoció interna i altres 2 de caràcter indefinit no fix.

A més, en compliment de la llei que estableix mesures urgents per a la reducció de la temporalitat en el sector públic aprovada pel Govern central el mes de desembre passat, s’oferiran 139 places que seran ocupades per concurs. La major part d’aquestes places convocades de manera excepcional corresponen a personal d’infermeria i diverses especialitats mèdiques que ocupen vacants durant un llarg període de temps.

Les OPEs, que han sigut negociades en la Taula General de Negociació de la qual formen part l’equip directiu de l’hospital i les seccions sindicals, compten amb l’informe favorable de la Conselleria de Sanitat i “és la prova del nostre compromís per reduir la temporalitat i apostar per l’estabilitat laboral del personal del Consorci”, ha destacat Ana Barceló.

Les ofertes inclouen mesures per a fomentar la igualtat de gènere, perquè les convocatòries contemplaran com a criteri de desempat, abans del d’edat, la resolució en favor de la dona en el cas que el sexe femení estiguera infrarepresentat dins del col·lectiu de persones que formen part del grup o categoria de la convocatòria.

Abans de finals d’any es publicaran les convocatòries dels processos selectius que, segons la normativa vigent, han d’haver conclòs abans del 31 de desembre 2024.

Les places a cobrir en aquests processos compliran els processos constitucionals d’igualtat, mèrit i capacitat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari