L'Hospital Provincial rep 8.800 euros per a la investigació del càncer de pròstata de 'Sempre Avanti'

L'Hospital Provincial rep 8.800 euros per a la investigació del càncer de pròstata de 'Sempre Avanti'
27/05/2022 -

La Fundació de l’Hospital Provincial de Castelló ha rebut hui 8.846,78 euros recaptats en el torneig de pàdel realitzat en memòria d’Alfredo González, pacient del centre sanitari i impulsor del programa solidari Sempre Avanti. Aquesta donació es destinarà íntegrament a una investigació sobre càncer de pròstata.

L’estudi, els investigadors principals del qual són els doctors Enrique Ochoa, cap servei del Laboratori de Biopatologia Molecular i Carlos Ferrer, director de l’Institut Oncològic del Consorci Hospitalari, té com a objectiu la cerca de biomarcadors de seguiment, pronòstic i de resposta a teràpies combinades d’hormonoteràpia de primera i segona generació, al costat de tècniques de radioteràpia ablativa d’altes dosis mitjançant seqüenciació massiva del genoma de pacients amb càncer de pròstata amb un número reduït de metàstasi (oligometastàsic) i biòpsia liquida mitjançant PCR digital.

Aquestes tècniques permeten en aquesta mena de pacients obtenir molt llargues supervivències, però fins al moment es desconeix com es podria incidir i millorar les mateixes per a oferir tractaments addicionals en el grup de pacients que no respon a aquests tractaments.

És un esquema d’investigació molt nou del qual en aquests moments no existeixen publicacions i permetrà obrir una línia d’investigació original a Castelló, segons han posat hui de manifest els especialistes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari