L'Hospital General i les farmàcies acosten medicació a pacients per a protegir-los de la pandèmia

Es tracta d’un circuit destinat a pacients amb tractaments crònics estables que visquen a certa distància del seu hospital

L'Hospital General i les farmàcies acosten medicació a pacients per a protegir-los de la pandèmia

Els pacients amb tractaments crònics estables que tinguen més difícil acudir a l’hospital podran rebre la seua medicació en farmàcies o en els seus domicilis per a protegir-se de la pandèmia del coronavirus, que segons l’última actualització de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ja ha contagiat a més de 37.000 persones a la província de Castelló.

En concret, la Conselleria de Sanitat ha acordat la col·laboració amb el Servei de Farmàcia Hospitalària (SFH), les empreses de distribució farmacèutica i els Col·legis Oficials de Farmacèutics de la Comunitat Valenciana per a impulsar aquest projecte pilot que compta amb un protocol marcat perquè la medicació estiga custodiada en tot moment i es conserve de manera correcta, tant per l’empresa distribuïdora com per l’Oficina de Farmàcia.

Segons ha explicat el Col·legi Oficial de Farmacèutics de Castelló, el Servei de Farmàcia Hospitalària selecciona els pacients més susceptibles de rebre el servei, i el o la pacient selecciona l’oficina de farmàcia on recolliran la medicació o des d’on se li portarà al domicili, en casos especials per falta de mobilitat del pacient.

A continuació, el Centre d’Informació del Medicament (CIM) de l’Il·lustre Col·legi de Farmacèutics de Castelló recull la informació del Servei de Farmàcia Hospitalària i es posa en contacte amb l’Oficina de Farmàcia seleccionada pel pacient. Una vegada traslladada aquesta comunicació, la farmàcia es posa en contacte amb el pacient, qui signa un consentiment informat i així poder avisar-li de quan pot recollir la medicació.

Encara que de moment tan sols està participant en l’Hospital General de Castelló, l’objectiu és que en les pròximes setmanes s’integren la resta d’hospitals de la xarxa sanitària valenciana.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari