Les Falles no frenen l'hostaleria de Castelló però el sector qualifica les restriccions de “catàstrofe”

Hui dilluns, comença la segona fase de desescalada en la Comunitat Valenciana fins al 12 d’abril, per incloure tota la Pasqua

@ashocas

Les Falles no frenen l'hostaleria de Castelló però el sector qualifica les restriccions de “catàstrofe”

Encara que a poc a poc s’anaven dissipant dubtes, l’hostaleria castellonenca reclamava al Consell que les Falles de València no es convertiren en un fre per a la desescalada del sector. Les festes josefines, que hagueren començat hui si no fóra per la pandèmia, comporten grans massificacions de persones i la por al fet que la ciutadania abaixara la guàrdia amenaçava de parar la flexibilització de mesures que va començar al març. Finalment, el Consell ha cedit a fer un pas avant i hui l’hostaleria podrà tornar a obrir els seus interiors, entre altres novetats.

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, i la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, anunciaven dijous passat que del 15 de març al 12 d’abril s’iniciaria la segona fase de la desescalada després d’una dura tercera ona de la pandèmia. Això sí, una flexibilització “en el marc més cautelós de l’Estat”, segons va reconéixer Puig després dels acords en la Mesa Interdepartamental que decideix els canvis en funció de l’evolució de la pandèmia.

Aquesta nova etapa serà més llarga que els 14 dies habituals perquè inclourà tota la Setmana Santa i Pasqua i inclou l’obertura dels interiors de l’hostaleria al 30% i de les terrasses al 100%; i l’augment de l’aforament al 30% en cerimònies, interiors de gimnasos i d’instal·lacions esportives i en ludoteques i centres d’oci juvenil i educatiu.

D’aquesta manera, els bars i restaurants de Castelló poden reobrir els seus interiors, però no al 50% com sol·licitaven. És per això que l’Associació d’Hostalers i Empreses d’Oci Nocturn de la província de Castelló, Ashocas, ha qualificat les noves mesures de “catàstrofe” per al sector. “Són mesures insuficients, d’esquena a l’hostaleria i que arruïnaran milers d’empreses que no tornaran a obrir la persiana mai més destruint milers de llocs de treball”, ha criticat.

Poques hores abans de conéixer les novetats, Ashocas explicava a través de les seues xarxes socials que consideraven “imprescindible l’obertura dels interiors des d’aquest dilluns”, però esperaven tindre un major aforament que aqueix 30%, que també va en línia amb la resta de normativa i ha de garantir la distància entre taules, l’ús de mascareta per part de comensals mentre no es consumisca, ventilació i l’ús de gel hidroalcohòlic.

En aquesta desescalada “cautelosa i prudent” que inclou la campanya de Setmana Santa, com ha insistit el cap del Consell, la Comunitat Valenciana també comptarà amb més restriccions que les dictades pel Govern d’Espanya, acordades en el Consell Interterritorial juntament amb totes les comunitats autònomes.

I és que l’esborrany del pla de mesures de Setmana Santa del Ministeri de Sanitat proposa reunions socials en espais públics i privats de fins a 6 persones. A Castelló, no obstant això, el màxim de comensals en taula serà de quatre persones com fins ara, i no es permeten les reunions socials en espais privats, més enllà de convivents.

Així, a partir de hui els bars i restaurants faran un pas més en la seua desescalada, però xicotet per al sector. Pese al servei en el 100% de les terrasses, insisteixen a ampliar les normes vigents: quatre comensals per taula, aforament del 30% en interiors i tancament de locals a les 18 hores, la qual cosa no permet tampoc oferir servei de sopar en taula.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari