Castelló celebra la I Jornada Felina abordant les polítiques públiques de protecció animal

El projecte CES es consolida en pasar de tres a deu punts de control de colònies a la ciutat i quasi 250 esterilitzacions

Castelló celebra la I Jornada Felina abordant les polítiques públiques de protecció animal
07/10/2019 -

El regidor de Benestar Animal, Ignasi Garcia, i la regidora de Salut, Mary Carmen Ribera, han participat en la I Jornada Felina de la província de Castelló, un esdeveniment organitzat per la protectora Petjades de Carrer i en el qual han participat experts en polítiques públiques de protecció animal, gestió de colònies i nutrició.

Garcia ha obert l’acte amb un missatge d’agraïment a les protectores que col·laboren amb l’Ajuntament de Castelló per a contribuir a la cura de totes les mascotes i animals que viuen a la ciutat i, especialment, a les entitats que col·laboren en el projecte CES: Petjades de Carrer, Aspac i Ajuda de Carrer.

Per part seua, Ribera ha explicat en la seua intervenció els resultats del programa de control de colònies de gats, el conegut com a Projecte CES (Capturar, Esterilitzar i Soltar), que es va posar en marxa a Castelló en 2017.

Aquest projecte va nàixer en un primer moment com a prova pilot en tres punts de la ciutat on es van establir sengles colònies de felins amb l’objectiu de disminuir els problemes associats a la superpoblació d’aquests animals.

Ribera ha explicat que en aquests primers moments del projecte es va haver de conscienciar a la ciutadania per a seguir un protocol de bones pràctiques per a evitar, per exemple, deixar aliments per a gats en altres punts. “Si els veïns i veïnes de Castelló no s’implicaven en aquest projecte, prompte s’haguera afonat”, ha recordat Ribera.

El Projecte CES s’ha assentat al llarg de 2018 i 2019, consolidant les colònies existents i ampliant en noves zones. Així, ja s’acullen a aquest projecte un total de deu zones de Castelló: Camí Collet, ermitori de la Magdalena, Grup Sant Agustí i Sant Marcos, l’antic recinte de l’Aldi, Camí Caminás, avinguda Quevedo, Sensal, Camí Serradal, avinguda de la Mar i carrer Foradà. En total, s’han esterilitzat 247 gats des de la posada en marxa del projecte i s’han invertit 38.490 euros.

Ribera ha recordat que aquesta iniciativa, que compta amb la implicació de protectores d’animals, comporta també la disminució de problemes i queixes veïnals i ha reconegut el treball dels voluntaris. Aquesta I Jornada Felina també ha comptat amb la participació de la Unitat de Protecció del Medi Ambient i Animal (UPROMA) de la Policia Local de Castelló.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari