La incidència acumulada a Castelló de la Plana supera la de València

De les tres capitals de província, Alacant registraria la menor taxa d’incidència acumulada

La incidència acumulada a Castelló de la Plana supera la de València
19/02/2021 -

Malgrat que, ahir, la Comunitat Valenciana es desviava una mica d’eixa tendència a la baixa que s’ha anat registrant en els últims dies, la veritat és que els nous contagis per coronavirus estan descendint, de la mateixa manera que també l’està fent el nombre de persones ingressades que, ahir, se situava en 1.848.

Una tendència que també es veu reflectida en la incidència acumulada. La ciutat de València, que de les tres capitals de província registrava les pitjors dades, ara se situa per davall de Castelló de la Plana. D’aquesta manera, si la incidència acumulada en els últims 14 dies està en 363,85 per cada 100.000 habitants a València capital, a Castelló de la Plana, aquesta dada puja a 397,14.

Una dada que, per descomptat, es deu al pes poblacional, ja que València continua sent la que més positius ha registrat en els últims 14 dies. Concretament, 2.890 nous contagis, enfront dels 682 de Castelló de la Plana o dels 1.206 d’Alacant que, a més, és la capital de província que menor incidència acumulada presenta amb 360,12.

Siga com siga, la Comunitat Valenciana ja està treballant en el que serà la seua desescalada ja que, si la tendència es manté com fins ara, començarà a partir de l’1 de març. Això sí, com bé apuntava la consellera de Sanitat, Ana Barceló, serà “amb cautela i prudència”. “El virus no està controlat, i una obertura ràpida pot suposar un tancament ràpid”.

La Comunitat Valenciana porta ja unes quantes setmanes amb restriccions molt dures, que han mantingut a la restauració amb la persiana baixada, i que obliguen tant al tancament dels comerços no essencials a les sis de la vesprada, com al tancament de les ciutats de més de 50.000 habitants durant els caps de setmana.

No obstant això, estan tenint els seus fruits. I és que si la Comunitat Valenciana tenia una incidència acumulada que superava els 1.400 casos per cada 100.000 habitants, ara s’està per sota dels 500 casos.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari