Infraestructura Verda inicia el control biològic de plagues als parcs i jardins de Castelló

És el segon any en què aquest treballs es realitzen únicament a través de solta d’insectes i excloent els tractaments químics

Infraestructura Verda inicia el control biològic de plagues als parcs i jardins de Castelló
13/05/2020 -

L’Ajuntament de Castelló, a través de la Regidoria d’Infraestructura Verda, ha iniciat els treballs de control de plagues als parcs, jardins i zones arbrades de la ciutat mitjançant la tècnica de lluita biològica. La regidora d’Infraestructura Verda, Isabel Granero, explica que és el segon any en què el control de les plagues es realitzarà exclusivament amb tècniques biològiques, sense utilitzar cap tractament químic.

“Des de l’Ajuntament de Castelló iniciem anys arrere un procés de substitució dels productes químics en la nostra estratègia de control de plagues en la jardineria urbana i enguany consolidem aquesta aposta per la sostenibilitat i per la implantació de tècniques més respectuoses amb el medi ambient per a fer front a aquesta problemàtica”, ha indicat Granero.

La tècnica de lluita biològica de plagues consisteix en la solta controlada d’insectes beneficiosos per a controlar els insectes fitòfags que afecten les plantes. Aquestes soltes van començar la setmana passada en punts de la zona oest de la ciutat i continuaran al llarg de l’estiu per a combatre possibles plagues com a pugons, la psylla, l’aranya roja o el cotonet, que són les que el servei municipal de Parcs i Jardins de Castelló considera més importants.

Granero ha explicat que aquestes actuacions s’aniran realitzant en diferents punts de la ciutat com el parc Geòleg Royo, plaça Borrull, Hort dels Corders, plaça Santa Clara, Fernando el Catòlic, Blasco Ibáñez i Pascual Asensio, entre altres zones de concentració d’arbratge.

La regidora d’Infraestructura Verda ha destacat que, una vegada aconseguit la fita d’excloure el tractament químic per al control de plagues, el pròxim repte serà el d’aconseguir assentar als insectes que repercuteixen de manera beneficiosa als parcs i jardins de Castelló per a evitar la proliferació de plagues.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari