Les escoles de Castelló aprenen que 'L'orgànica és un marró de tots'

Arranca la campaña educativa en los centros de primaria para potenciar la separación de residuos, que llegará a cerca de 8.000 escolares

Les escoles de Castelló aprenen que 'L'orgànica és un marró de tots'
05/11/2019 -

El CEIP Tombatossals de Castelló ha sigut el primer a sumar-se a la campanya ‘L’orgànica és un marró de tots’, impulsada des de l’administració municipal per tal d’educar les futures generacions «en l’ús correcte dels contenidors i en la correcta separació de residus» i que en aquesta ocasió estarà c entrada «especialment en els residus orgànics», com ha informat el regidor de Reciclatge, Ignasi Garcia.

El titular d’aquesta àrea, l’edil d’Educació, Francesc Mezquita, i el director del centre, Cristian Lara , han acompanyat l’alumnat de 3r de Primària durant la sessió de hui. En total, vora 300 escolars del Tombatossals i més de 7.8 7 0 en tota la ciutat podran aprendre la importància del reciclatge i com separar les restes orgàniques, una informació que posaran en pràctica «als mateixos menjadors dels col·legis i a casa, gràcies a la instal·lació de contenidors marrons en tota la ciutat», ha avançat Garcia.

Així doncs, les activitats dissenyades per a aquesta campanya inclouen iniciatives per als més xicotets amb les quals aprendran els colors dels residus o a fer un compostador. Altres tallers explicaran la importància de separar les fraccions de fem orgànic i els grups de l’última etapa de primària podran participar en un cinefòrum.

Com a activitats especials, els centres poden triar fer un ‘scape room‘ o una activitat de dissecció de residus. A més a més, l’equip de monitoratge també treballa durant els temps de menjador, tant a les sales on està l’alumnat com a les cuines, per explicar de manera pràctica la separació de restes orgàniques.

Cal destacar que aquesta iniciativa informativa i educativa és el pas previ a la implantació de la recollida selectiva de fem orgànic a Castelló, un projecte que suposarà la instal·lació de 1.098 contenidors de càrrega lateral. Per a cobrir el servei de recollida, l’ampliació del contracte prevista per al pròxim exercici inclourà la incorporació de tres nous camions polivalents que podran ser emprats per a contenidors marrons o adaptats per a la retirada d’altres tipus de residus.

El consistori també incorporarà de 200 nous dipòsits d’envasos lleugers, cedits per Ecoembes. D’aquesta manera, la xarxa municipal tindrà 720 contenidors grocs, distribuïts en els sis districtes de la ciutat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari