Oberta la inscripció per a el concurs 'Europa Transforma Castelló'

L’alcaldessa explica les bases del segon concurs als equips directius del instituts públics i concertats de la ciutat

Oberta la inscripció per a el concurs 'Europa Transforma Castelló'
22/10/2019 -

L’Ajuntament de Castelló ha obert el termini de presentació de projectes a la segona convocatòria del concurs Europa Transforma Castelló, les bases del qual es van aprovar en l’última junta de govern. L’alcaldessa, Amparo Marco, ha reunit a directors i professors dels instituts de Castelló en el consistori, per a explicar-los la iniciativa, al costat de la directora de l’Oficina de Planificació i Projecció Econòmica, Carmen Vilanova, i el regidor d’Educació, Francesc Mezquita.

El concurs, segons recullen les bases del mateix publicades en el Butlletí Oficial de la Província (BOP), té com a objectiu promoure el coneixement de la Unió Europea, desenvolupar i fomentar la presa de consciència de la ciutadania europea mitjançant l’adquisició de nocions fonamentals, impulsar el plurilingüisme i familiaritzar a l’alumnat amb l’ús d’eines TIC com a mètode de treball. Igualment, el certamen ha de promoure el coneixement sobre la construcció europea des dels seus orígens en 1957, fins a l’actualitat, posant en relleu les diferents formes de vida i pensament dels pobles i ciutats i de les seues gents que componen les diverses cultures d’Europa; així com difondre què suposa per al desenvolupament de Castelló la inversió dels fons europeus a través de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (Edusi).

Podrà participar l’alumnat i professorat dels centres educatius públics i concertats de Castelló a través d’un equip format per un màxim de 10 alumnes/as de les següents etapes educatives: Segon de Batxillerat i Segon Cicle del Grau Superior de Formació Professional. Hauran d’elaborar un vídeo original per al concurs i un altre del making of d’aquest, que la seua temàtica estiga relacionada amb l’objecte i finalitat de la convocatòria.

El premi serà per a un únic equip guanyador, i consistirà en una visita d’estudi a Brussel·les per a conéixer de primera mà el funcionament de la Unió Europea i de les principals institucions comunitàries. La visita d’estudi es realitzarà durant el primer semestre de l’any 2020 i es finançaran les despeses corresponents a formació, desplaçament, allotjament i manutenció. Per al finançament del concurs Europa Transforma Castelló s’estableix la quantitat màxima de 15.000 euros.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari