La Diputació invertirà més de 4,5 milions d'euros en política esportiva

Són pressuposats socials que aposten per les proves populars i incrementen un 50% les ajudes per a l’esport base

La Diputació invertirà més de 4,5 milions d'euros en política esportiva
09/12/2019 -

La Diputació del canvi de Castelló invertirà 4.575.485,78 euros en política esportiva al llarg de 2020, segons ha anunciat la diputada Tania Baños, qui ha destacat l’aposta de l’equip de govern de la institució per la promoció turística de la província a través de grans esdeveniments com el Penyagolosa Trail, per al qual s’ha consignat una partida de 170.000 euros. També es donen suport a altres proves com la Volta Ciclista a Castelló, amb 45.000 euros, i la Marató de Castelló, amb 25.000 euros.

A més, s’ha previst una convocatòria de subvencions per a grans esdeveniments esportius de 625.000 euros, a la qual es podrà optar pel procediment de concurrència competitiva. En aquest apartat de promoció s’inclou una altra partida d’1 milió d’euros per a clubs d’elit, a la qual igualment s’optarà a través de la concurrència competitiva. La Diputació també dóna suport amb una quantitat del voltant de 18.000 euros a cadascun dels següents esportistes que competeixen internacionalment de manera individual: Sara Sorribes, Joan Barreda, Roberto Bautista i Pablo Herrera.

Tania Baños ha afegit que els pressupostos de l’esport de la nova Diputació tenen un marcat caràcter social, raó per la qual s’obrin beques per a esportistes per valor de 200.000 euros pel procediment de concurrència competitiva. Amb les mateixes característiques s’habilita una partida per a subvencions a la qual podran presentar-se clubs d’esport adaptat.

D’altra banda, s’augmenta en un 50% la partida destinada a equipaments de clubs de l’esport base, que passa dels 100.000 de 2019 euros a 200.000 pressupostats per a 2020. Tania Baños ha explicat que “amb aquesta decisió s’evita la situació viscuda en 2019, quan alguns clubs es van quedar sense ajudes perquè la partida consignada per l’anterior equip de govern era insuficient”. Baños ha informat que es modifiquen les bases d’aquestes ajudes “perquè no té sentit que l’ordre de presentació de les sol·licituds resulta determinant”.

Abundant en el caràcter social dels pressupostos de la nova Diputació s’han inclòs convocatòries com la de 180.000 euros per a l’organització de circuits populars o la partida de 65.000 euros a la qual podran concórrer els ajuntaments que organitzen carreres de muntanya i ciclisme.

“Del que es tracta”, segons Tania Baños, “és que tota persona que vulga fer esport puga practicar-ho”. També els afeccionats a la pilota valenciana, disciplina per a la qual s’han pressuposat més de 113.000 euros.

La diputada provincial d’Esports ha destacat la importància de la partida per a la Piscina Provincial, que suposa una inversió de més d’1,2 milions d’euros. En aquest apartat “cal destacar que es rebaixa un 20% l’abonament mensual, que passarà dels 49,78 euros actuals a 39,90 euros i que es contemplen descomptes de fins al 50% per a joves, jubilats, persones en desocupació o amb discapacitat”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari