Edificant destinarà 2,5 milions d'euros a Castelló en 2020

Els CEIP Herrero, Vicent Marçà i Sebastián Elcano concentraran la inversió de la Conselleria d’Educació

Edificant destinarà 2,5 milions d'euros a Castelló en 2020
02/01/2020 -

La Conselleria d’Educació invertirà més de 2.511.000 euros a la ciutat de Castelló durant l’exercici de 2020 per tal d’executar les primeres obres del pla Edificant. Així ho recullen les últimes resolucions de reajustament d’anualitats signades pel conseller Marzà durant el mes de desembre i incorporades als expedients de delegació de competències encetats per l’Ajuntament de Castelló.

“2020 ha de ser un any d’inflexió d’Edificant a Castelló”, ha assegurat el regidor d’Educació de la ciutat, Francesc Mezquita. Per a l’edil és una obligació “dignificar els centres d’ensenyament, modernitzar-los i fer que els xiquets i les xiquetes tinguen la millor educació pública possible”.

D’aquesta manera, el centre per al qual es preveu la dotació més elevada és el CEIP Vicent Marçà, amb vora 1,4 milions d’euros. Aquests fons es destinaran als treballs d’enderrocament de l’actual edifici i a iniciar la construcció de l’estructura del futur centre educatiu del Raval Universitari, on tindrà 4.433 metres quadrats de superfície construida.

La segona inversió més significativa serà la destinada a la remodelació del CEIP Herrero, per a la qual Educació ha reservat una mica més de 589.000 euros. Les obres suposaran la transformació del centre en un espai més eficient i modern en aspectes com l’accessibilitat i està previst que el pla d’execució estiga a punt per al pròxim febrer.

D’altra banda, el projecte del CEIP Sebastian Elcano rebrà 525.804,64 euros, en la que serà la primera anualitat de la reforma del centre. Segons les previsions del consistori i del Consell, les obres s’estendran fins al 2022, pel que la inversió es dividirà en tres anualitats.

Cal recordar que dijous passat, la Junta de Govern Local va aprovar la reconstrucció del Mestre Canós, després d’estudiar els informes dels serveix tècnics municipals en què aconsellaven una nova edificació en afectar la reformar a més del 65% de l’estructura de l’edifici. Així les coses, la Regidoria d’Educació ja treballa en l’elaboració d’una nova memòria valorada i sol•licitarà al Consell un nou programa de necessitats.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari