Castelló invertirà més de 1,67 milions en la renovació urbana del barri Castalia-La Guinea

L’alcaldessa destaca “la millora de la qualitat de vida” dels veïns amb aquest projecte que capta ajuda estatal i autonòmica

Castelló invertirà més de 1,67 milions en la renovació urbana del barri Castalia-La Guinea
12/12/2019 -

Castelló invertirà més d’1,67 milions d’euros en la regeneració i renovació urbana del barri Castalia-La Guinea. La ciutat és l’única de la província i la primera de les quatre de la Comunitat (per davant d’Ontinyent, Gandia i Burjassot) que ha sigut beneficiària de les ajudes del Programa de foment de la Regeneració i Renovació Urbana i Rural del Pla Estatal d’Habitatge (2019-2021) de la convocatòria del 2019, que gestiona la Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica.

L’alcaldessa, Amparo Marco, ha presentat hui el projecte juntament amb el vicepresident segon de la Generalitat i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, i els regidors d’Urbanisme, Rafa Simó, i Transició Ecològica, Fernando Navarro. “Aquesta inversió en el barri Castalia-La Guinea ens permetrà millorar la qualitat de vida de les persones, redignificant aquest espai”, ha destacat Marco. Simó ha incidit en la doble vessant del projecte “per a millorar l’accessibilitat en els habitatges i la qualitat de l’espai públic” i Navarro ha recalcat la “millora de l’eficiència energètica i la lluita contra el canvi climàtic que prioritzem amb actuacions com aquesta”. El conseller, per la seva part, ha qualificat a “Castelló com a exemple de gestió” per haver aconseguit aquesta ajuda i ha apuntat la importància d’aquesta intervenció “que canviarà la vida del barri i la ciutat”.

El projecte per a executar l’Àrea de Regeneració i Renovació Urbana i Rural (ARRUR) Castalia-La Guinea està valorat en 1.665.390 milions d’euros i la subvenció rebuda és d’1.323.293 milions d’euros; 1,1 milions els aporta el Ministeri de Foment, 130.000 euros la Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica i la resta (uns 342.000 euros), l’Ajuntament. L’ajuda es distribueix per anualitats, des del 2019 fins al 2023.

La intervenció se centra en dues línies de treball. Una són les actuacions en l’edifici d’habitatges socials del Carrer Huesca amb Martínez Tena, valorades en 1.299.657 milions d’euros. Està prevista la instal·lació d’ascensors al pati central i passarel·les en replans; la rehabilitació de façanes, cobertes (mitjançant la implantació d’aïllament) i de la fusteria exterior dels habitatges dels edificis.

L’altra intervenció, valorada en altres 245.733 euros, afecta l’espai urbà, amb l’adequació de la plaça Germans Vilafaña, la conversió en zona de vianants de carrers al voltant del CEIP Castalia amb camions escolars i la reparació i ampliació de voreres. La resta del pressupost, que són 120.000 euros, són per a l’oficina tècnica de gestió del projecte.

El barri Castalia-La Guinea reuneix una sèrie de condicionants que les ajudes del programa de Foment de la Regeneració i Renovació Urbana del Pla Estatal d’Habitatge 2018-2021 poden ajudar a millorar: antiguitat de les edificacions, falta d’accessibilitat en edificis de més de 3 plantes i en l’espai públic, escasses zones verdes dins del barri, falta d’eficiència energètica i qualitat acústica de l’edificació i percentatges alts de població vulnerable (menors i migrants principalment).

L’ARRUR Castalia-La Guinea és una de les 17 Àrees de Rehabilitació, Regeneració i Renovació Urbana identificades a Castelló a través d’un estudi que inclou el nou Pla General. Un informe elaborat a partir de l’anàlisi de 37 indicadors dividits en quatre àmbits: vulnerabilitat urbana, vulnerabilitat de l’edifici, vulnerabilitat sociodemogràfica i vulnerabilitat socioeconòmica. Al costat de la de Castalia-La Guinea, unes altres són Alcalde Tárrega; Farola-Ravalet; Parc de l’Oest; 14 de juny-Grapa; Rafalafena; o Grau.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari