Les investigadores de la UJI porten la ciència a les aules d'infantil, primària i secundària

Les investigadores de la UJI porten la ciència a les aules d'infantil, primària i secundària
09/02/2022 -

Una dotzena de grups d’investigació, dos instituts i un centre de la Universitat Jaume I han organitzat, amb motiu del Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència, diferents activitats en centres educatius d’educació infantil, primària i secundària i visites als laboratoris de la universitat pública de Castelló, sota la coordinació del Projecte de Cultura Científica i Ciència Ciutadana de l’UJI que dirigeix el professor Lluís Martínez.

Enguany, la celebració està orientada a apropar més la tasca de les investigadores castellonenques a tota la societat i a tots els públics, per donar a conèixer el seu treball en la ciència, valorar-lo, i mostrar referents actuals i propers. D’una forma més pràctica, mitjançant converses d’investigadores i altres activitats amb l’alumnat de primària i secundària, el públic més jove coneixerà de prop el treball científic de les investigadores que les serviran de referents científics. El programa, que involucra a 12 centres i cinc localitats, s’ampliarà en edicions successives.

A més, el MUCBE a Benicarló incorpora a la seua programació l’exposició «Rostres Mediterranis de la Ciència», una mostra elaborada per la Fundació Séneca per la MEDNIGHT 2021 que inclou el perfil de 27 investigadores de l’arc mediterrani en diferents camps del coneixement. L’exposició pot ser visitada a partir del 10 de febrer en el Centre Cultural Convent de Sant Francesc.

El Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència (11 de febrer) pretén incentivar la participació de dones i xiquetes en ciència, millorar les seues perspectives en la carrera investigadora i reconèixer totes les seues aportacions a la recerca científica, per aconseguir una participació més igualitària de dones i xiquetes en l’educació, en l’ocupació i en els marcs de decisió de la ciència. Les Nacions Unides establiren aquesta data en 2015, amb un esperit transformador i dins de l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari