Castelló ultima un itinerari 'Dones Immortals' al cementeri de Sant Josep

El Museu de la Ciutat de Castelló preveu que les visites puguen obrir-se al públic abans de final d’any

Castelló ultima un itinerari 'Dones Immortals' al cementeri de Sant Josep
29/10/2019 -

El cementeri de Sant Josep de Castelló serà l’escenari en el qual transcorreran les visites de l’itinerari autoguiat que prepara l’àrea de Cultura per tal de reconéixer les contribucions de 24 dones que descansen a la ciutat. Artistes, científiques, docents, polítiques, escriptores o advocades formen part d’aquesta proposta que rebrà el nom de ‘Dones Immortals’ i que s’integra com un dels itineraris del Museu de la Ciutat de Castelló (MUCC)

«Tenim previst obrir aquesta ruta abans de finalitzar l’any 2020», ha assegurat la regidora de Cultura, Verònica Ruiz, qui també ha detallat que la visita inclourà uns plànols, una audioguia i un fullet i que serà d’accés lliure per tal de «fomentar el coneixement sobre la història i la rellevància de la nostra ciutat, a la que aquestes 24 dones de procedència molt diversa van vindre a viure».

Per la seua part, la directora del MUCC, Ana Meseguer ha recordat que «malgrat que moltes d’aquestes dones van ser desconegudes per a la majoria, són un referent en el progrés de la dona dins la societat gràcies al seu treball i a les seues maneres de fer». Meseguer destaca que totes elles van superar les imposicions d’èpoques passades, les quals marcaven que havien de dedicar-se a atendre tots els membres de la família, des de pares i germans a espòs i fills.

Tant Ruiz com Meseguer han volgut agrair el treball de documentació i redacció realitzat per Queta Ródenas durant la preparació d’aquestes visites. Les dades emprades provenen del Registre Civil de Castelló, l’Arxiu Històric Provincial, l’Arxiu Històric Municipal de Castelló o l’Arxiu del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica, entre d’altres.

Cal recordar que el MUCC té actualment cinc seus, entre les quals destaca el Refugi Antiaeri de la plaça Tetuan pel nombre de visitants. Conformen aquest projecte el Museu d’Etnologia, el Fadrí, el Museu de la Mar del Grau i el Castell Vell. Aquesta seu és l’escenari d’una de les visites guiades que ofereix el museu. També s’ofereix els itineraris de les Ermites de Castelló, la muralla medieval i l’itinerari Castelló Republicà que recorre les restes d’edificacions i símbols de l’època republicana que es conserven a la ciutat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari