La IV Campanya d'Impuls de la Cultura Tradicional torna en juliol amb Xarxa Teatre i el seu 'Dolçainer de Tales'

Tras las actuaciones de Alcalà de Xivert y Oropesa del Mar, el ciclo continuará el mes que viene en Figueroles, Vilafranca y Jérica

La IV Campanya d'Impuls de la Cultura Tradicional torna en juliol amb Xarxa Teatre i el seu 'Dolçainer de Tales'
18/06/2019 -

La Diputació de Castelló reprendrà al juliol la seua quarta Campanya d’Impuls de la Cultura Tradicional a la província de la mà de Xarxa Teatre i la seua ‘Dolçainer de Tales’ per a omplir d’activitat cultural totes les comarques de la província. A les actuacions ja realitzades a Alcalà de Xivert i Orpesa, el cicle continuarà el mes que ve a Figueroles, Vilafranca i Xèrica, i a l’agost Moncofa, la Pobla d’Arenós i Ares del Maestrat.

El vicepresident primer de la Diputació i diputat provincial de Cultura, Vicent Sales, ha explicat que «amb aquesta iniciativa ja consolidada, des del Govern Provincial generem una oferta cultural de qualitat que a més dóna a conéixer i valora les tradicions de la nostra província amb la creativitat i el talent de la companyia més internacional de la província que compta amb una Distinció Provincial de la Diputació al Mèrit de les Arts».

D’aquesta manera, tal com ha afegit Sales, «convertirem la cultura i la identitat dels nostres pobles en una font de riquesa que atraurà visitants als municipis i generarà estímuls per al desenvolupament cultural i social dels seus veïns».

I ho farà amb una actuació per comarca fins a finals del mes d’agost fins a completar un intensiu calendari d’actuacions que omplirà els pobles de la província. Totes elles convocatòries culturals que sota el paraigua de Xarxa Teatre «consolidaran la cultura com un pol d’atracció turístic i un generador d’oportunitats econòmiques i socials als nostres pobles, sobretot a l’interior castellonenc».

Així, les dates de les representacions seran el 19 de juliol a Figueroles, el 20 de juliol a Vilafranca, el 21 de juliol a Xèrica, l’11 d’agost a Moncofa, el 15 d’agost a la Pobla d’Arenós i el 17 d’agost a Ares del Maestrat.

Un espectacle adaptat a la realitat de cada poble

Com a element particular d’aquest cicle, l’espectacle que es realitza s’adapta en moltes ocasions a la realitat de cada poble. En aquest sentit, és important remarcar que amb la campanya no solament es busca acostar el teatre als veïns que tenen més difícil accedir a ell, sinó que també es pretén que la població siga partícip en l’espectacle. És per això que en la mesura que siga possible i sempre que el municipi compta amb associacions o agrupacions musicals s’integren en l’espectacle elements de la cultura local de cada poble.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari