“Tothom a moure's” en la jornada de jocs motrius

60 persones de Síndrome de Down Castelló, d’Afanias i del centre IVASS Rafalafena i Frater Castelló van participar en les activitats

“Tothom a moure's” en la jornada de jocs motrius
14/11/2019 -

Síndrome de Down Castelló ha organitzat la jornada “Tothom a moure’s”, en la qual han participat persones usuàries d’Afanias, IVASS Rafalafena Frater i Síndrome de Down Castelló.

Entorn de 60 esportistes d’aquestes entitats socials han assistit a la jornada en la qual han realitzat un total de 10 proves motrius distribuïdes en un circuit instal·lat en el pavelló poliesportiu de la Universitat Jaume I de Castelló.

Aquestes proves han sigut: desplaçaments, tir de disc, tir amb arc, tenis de taula, boccia, llançament de precisió, raquetes i pilotes, desplaçament suports i bowling.

La trobada s’ha realitzat amb la col·laboració de Plena Inclusió CV, Special Olympics i la Fundació Mapfre, dins del programa “Junts l’aconseguim”.

En aquesta ocasió ha sigut la segona edició que l’organització ha sigut a càrrec per Síndrome de Down Castelló i ha comptat amb la col·laboració del Servei d´esports de la Universitat Jaume I de Castelló, Decathlon Castelló i Relleu Parlímpico.

Susan, Juliol, Elisa o Sabrina són algunes de les persones que han participat en aquestes jornades, que a més de ser una oportunitat per a practicar esport, serveixen per a conéixer-se i entaular relació amb persones usuàries d’altres centres de la província.

Des de Síndrome de Down Castelló, Tomas Monforte, vicepresident de l’entitat, que ha inaugurat les jornades, ha volgut destacar que: “la pràctica esportiva és una de les activitats fonamentals per a aconseguir millorar la qualitat de vida de les persones amb síndrome de Down i/o discapacitat intel·lectual, sent aquest, l’objectiu fonamental de l’entitat” a més i segons contínua Monforte “des del nostre Centre Ocupacional s’aposta i es continua impulsant la pràctica esportiva com a activitat quotidiana del centre”.

Durant la jornada, les persones participants han tingut la visita dels jugadors de l’equip Juvenil A del Vila-real CF que durant aquest curs estan participant com en edicions anteriors en activitats en el Centre Ocupacional de Síndrome de Down Castelló dins del Projecte Endavant Igualtat del club groc.

La jornada ha conclòs amb el lliurament d’obsequis esportius i amb un menjar per als assistents en les instal·lacions de la Universitat Jaume I de Castelló

Projecte “Junts som capaços”

Fundació MAPFRE organitza activitats esportives per tota Espanya en col·laboració amb la Fundació Special Olympics Espanya per a persones amb discapacitat intel·lectual.

Special Olympics España és una organització sense ànim de lucre que va nàixer en 1991 com a plataforma de promoció i foment de l’esport per a persones amb discapacitat intel·lectual amb l’objectiu de millorar la seua qualitat de vida. Actualment integren aquesta associació prop de 16.000 esportistes i 4.500 entrenadors i voluntaris que participen en 16 modalitats esportives.

Els esdeveniments esportius que organitzen estan pensats per a la realització d’activitats fisicoesportives específiques per a aquelles persones amb majors dificultats motrius i intel·lectuals. Les activitats es dissenyen conforme als principis inspiradors del moviment Special Olympics International; ajudar a totes les persones amb discapacitat intel·lectual reconeguda en la seua completa integració amb la societat, en condicions d’igualtat amb la resta de ciutadans i ciutadanes, de manera que siguen acceptats, respectats i gaudisquen de les mateixes oportunitats per al seu desenvolupament personal, físic i intel·lectual.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari